Vejrværten fra Odense


Vejrværten fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anja Fonseca er universitetsuddannet geolog og har fået sit drømmejob på DR

Hun har solgt McDonalds-burgere, været museums-kustode, au pair i Paris, lærervikar og fotomodel. Ydermere er hun uddannet geolog og arbejder i dag som tv-meteorolog ved Danmarks Radio.

Den 29-årige Anja Karin Møller Fonseca har ikke sovet tilværelsen væk, siden hun blev født i Odense-forstaden Agedrup.

Det foreløbige højdepunkt på karrieren nåede hun i september i fjor, da hun fik en af de eftertragtede stillinger som meteorolog på TV-Avisen. Her deler hun vagter på DR's nye vejrbåd med en anden pige med fynske rødder, Bettina Bjerring, samt Jesper Theilgaard og Søren Jacobsen.

Vagterne hedder enten 10-18 eller 13-22 på hverdage, 10-19 lørdag og 10-22 om søndagen, og puslespillet skal gå op, så alle har en 37 timers arbejdsuge.

Anja Fonseca bor med sin mand og lille datter i Hillerød på Nordsjælland. Det betyder en afstand på 40 kilometer til arbejdspladsen, men det blæser ikke den unge vejrvært om kuld.

Normalt tager hun cyklen den ene vej og benytter så toget den anden. Det giver god motion og renser hjernen.

Anja Fonseca var allerede inden hun fik jobbet på TV-Avisen, en ivrig sportsudøver. Hun er medlem af triatlonklubben TRI4 og dyrker triatlon, duatlon, løb, landevejscykling og mountainbike på motionsplan.

Det er interesser, der først er dukket frem de senere år. Som barn og ung hjemme i Agedrup gik hun langt uden om større fysiske udfoldelser lige bortset fra en smule springgymnastik.

Fra folkeskolen i Agedrup kom Anja Fonseca på gymnasiet og blev student ved Mulernes Legatskole i Odense i 1995. Sammen med sin veninde, den tidligere Kerteminde-pige, Mette Nelund, drog hun til Frankrig og var au pair hos en familie i Paris i ni måneder.

Vel hjemme i Odense ville hun spare lidt op til sine studier og arbejdede blandt andet hos McDonald's drive-in ved Rosengårdcentret. Herefter flyttede hun til København og indskrev sig på universitetet for at studere geologi.

- Allerede i folkeskolen var jeg meget interesseret i naturvidenskab, ja faktisk alle de fag, som endte på -logi. I gymnasiet var der mere fest i gaden, men ved en tilfældighed faldt jeg senere over en af mine forældres gamle bøger, som var skrevet af geologi-professor Arne Noe Nygaard.

Den fangede mig øjeblikkelig, så jeg besluttede mig for at give geologien første prioritet i mine studier, fortæller Anja Fonseca.

De følgende år uddannede hun sig som først bachelor og i 2005 som cand.scient. i geologi. Undervejs i studierne havde Anja Fonseca erhvervsarbejde, og hun tog også et par afbræk for at prøve kræfterne af ude i samfundet.

Hun var i en længere periode lærervikar på Hyltebjerg Skole, havde fotoopgaver og lavede reklamefilm for Scoop Models, var kustode på Geologisk Museum, telefonsælger og passede omstilling. Det gav både penge og erfaring og satte lidt kulør på studielivet.

Få dage før jul år 2005 var Anja Fonseca færdig med sin eksamen. Tre uger senere blev hun mor til en datter, som er døbt Clara India. Navnet er en sød hilsen til Anjas far, som kommer fra Indien og har portugisiske rødder.

Under sin barselsorlov blev Anja Fonseca opmærksom på, at Danmarks Radio søgte en vejrvært. Hun havde i årevis interesseret fulgt vejrværterne og ikke mindst set op til Ann Marker, der som hun selv er uddannet geolog.

- Når hun kan, vil jeg også forsøge, tænkte Anja Fonseca. Hun søgte og fik jobbet, hvilket hun ikke et sekund har fortrudt.

- Jeg nåede lige en kort tid i TV-Byen, inden vi flyttede ud til Amager. Her er vi ved at få skabt et dejligt miljø. Det er en branche, hvor der sker en masse, og det passer mig fint. Vi har haft utroligt travlt, og nu skal vi lige have vejrbåden rigget helt til, siger Anja Fonseca.

Vejrværten fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce