Livet er buttenschønt

Thomas Buttenschøn mestrede hele registret ved lørdagens Morgenrock-koncert på Jazzhus Dexter i Odense.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Livet er buttenschønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Morgenrock" på Dexter var brunch med en brillant Thomas Buttenschøn, der leverede en unik oplevelse

Koncert

Thomas Butterschøn

Han ligner lidt en kønnere udgave af den plastictrold fra Gjøl, som jeg havde kær i min tidlige barndom.

Og det underlige er, at jeg efter lørdagens Morgenrock har det med Thomas Buttenschøn, som jeg dengang havde med trolden: Han er fuldstændig uimodståelig.

Lørdag formiddag virkede det som om de 120 odenseanere Jazzhus Dexter var helt enige.

Hver havde de betalt 265 kr for at sidde på et mørkt spillested og spise brunch bestående blandt andet af røræg, italienske pølser, kaffe og fulgt op af en koncert med Thomas Buttenschøn, garneret med små anekdoter.

Selv om selve brunchen var gennemsnitlig for den cafétrænede, så var det billigt i betragtning af den unikke og intime oplevelse, publikum fik.

Ingen måtte tage til takke med dårligt udsyn og dårlig lyd, som hovedparten af de mennesker, der bruger det tredobbelte på kæmpekoncerter. Og ingen blev generet af forstyrrende, højrøstet og beruset barsnak, som der somme tider er på Dexter om aftenen.

Opmærksomheden var på Thomas Buttenschøn og hans trio, der kunne overbevise enhver fodslæbende sovetryne om det fortræffelige i at indtage lørdagens morgenmåltid lige netop her.

Sangeren strøede sine små anekdotiske introduktioner mellem sangene på sin egen generte og strømmende livsglade facon, som gav en pirrende fornemmelse af, at sangerens enorme afrofrisure skjulte en endnu større ræv bag øret.

Det drilske og afslappede er et varemærke, der løber helt ind i musikken. Flere gange tog han fusen på både dem, der forsøgte at synge med på hans små jazzede popperler og de forrygende musikere i bandet, hvor særligt Mathias Holm Jørgensen på keyboard var fænomonal.

Men ved siden af det legende og sjove formåede han at springe fra umærkeligt til det alvorlige. Den intense "Hun er væk" kunne have fugtet øjenkrogene på en skindød.

På trods af den ubekymrede attitude, har den unge Thomas allerede et fuldt register i spil og en alvorsfuldhed, der ligger udefineret som klangbund både i flere af teksterne og i øjnene under fortolkningen af dem.

Og alligevel kunne ingen gå fra denne omgang Morgenrock uden at være blevet bekræftet i, at livet grundlæggende er buttenschønt.

Morgenrock med Thomas Buttenschøn m. trio, Jazzhus Dexter, lørdag
Publikum nød Thomas Buttenschøn på Dexter.
Publikum nød Thomas Buttenschøn på Dexter.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Livet er buttenschønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce