Nordfynske unge hitter

Avalyn, der selv skriver tekster og musik, i deres øvelokale. Fra venstre ses Emil Rørbech, Sigurd Suhm, Peter Mathiasen, Kristian Bang Hansen og Teis Ellegaard Jakobsen.
Foto: SONNICH JENSEN

Nordfynske unge hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I snart fire uger har rockbandet Avalyn ligget nummer et på MyMusics rockliste

SØNDERSØ: Rockbandet Avalyn, der kan spores tilbage til Nordfyn, har ligget på en flot førsteplads på rocklisten på MyMusic.dk i snart fire uger.

MyMusic.dk er Danmarks nok største musikkollektiv på internettet, hvor musikinteresserede mødes og udveksler musik - så det er bestemt noget, der bliver bemærket i den musikalske verden.

- Det er superfedt, siger forsanger Peter Mathiasen fra Søndersø. Hvorefter han levende beskriver, hvor vildt det var den nat, han opdaterede hjemmesiden og opdagede, at Avalyn var rykket op på førstepladsen.

- Jeg ringede bare rundt til alle de andre og kunne slet ikke falde i søvn, fortæller han.

- Det er fedt, for vi har nedlagt Veto, siger trommeslager Teis Ellegaard Jakobsen med henvisning til det band, der lå på førstepladsen og som allerede har fået udgivet deres musik.

Omtrent to sekunder går der, før resten af bandet brøler, at det nok er verdens dårligste joke. Men det er ikke desto mindre sandt.

Avalyn spiller melodisk guitarrock, og de fleste af medlemmerne har trådt deres musikalske barnesko på Nordfyns Gymnasium.

Studenter i sommer

Bandet opstod i sensommeren 2006 i krydsfeltet mellem Peter Mathiasen, der er for-sanger og guitarist, Kåre Friis Hansen, der er leadguitarist og Kristian Bang Hansen, der er bassist.

Alle tre blev studenter fra Nordfyns Gymnasium sidste sommer, og da først dønningerne oven på studenterfesterne havde lagt sig, opstod Avalyn, efter Teis Ellegaard på trommer og Emil Rørbech på keyboard var kommet til. Og fra begyndelsen lå det klart, at de ville frem i verden.

- Vi ville lave et band, som skulle overtage verden. Det var missionen helt fra starten, lyder det ambitiøst fra Peter Mathiasen. Og selv om der er en god portion humor i den udtalelse, er der ingen tvivl om, at bandet, der øver to gange om ugen, er meget ambitiøst.

Og det bærer da også frugt.

Koncert på Badstuen

Avalyn har nemlig netop fået et job på Badstuen i Odense.

Den 22. februar kan de opleves live, når de spiller til en fredskoncert sammen med to andre bands.

Dog vil Kåre Friis Hansen ikke kunne opleves ved den koncert. Han suser nemlig rundt i Australien, lige som rigtig mange andre unge nordfynboer gør i øjeblikket.

Hans stand-in, Sigurd Suhm, fandt Avalyn så til gengæld også på Nordfyns Gymnasium under den seneste musical, hvor han gav den som leadguitarist.

Nordfynske unge hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce