Sikkerhed tjekkes efter selvmord


Sikkerhed tjekkes efter selvmord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amtets socialformand vil have gransket sikkerheden på Egely efter, at 17-årig onsdag pige tog sig eget liv

NØRRE AABY: En detaljeret redegørelse skal nu klarlægge, hvad der gik forud for, at en 17-årig pige, der var anbragt på den sikrede ungdomsinstitution Egely, onsdag tog sit eget liv.

Det forlanger den politisk ansvarlige for amtsinstitutionen, formanden for Fyns Amts Social- og Psykiatriudvalg, Ib Dalsfledt.

- Når vi står med så alvorlig en sag, skal vi gennemgå alle sikkerhedsprocedurer for at sikre os, at vi gør, hvad vi kan, for at undgå, at sådan noget sker igen, siger Ib Dalsfledt.

Han er løbende blevet underrettet om sagen, og selv om politiet endnu ikke har afleveret deres rapport om det tragiske dødsfald, så mener han, alt tyder på, at der ikke har været svigt fra institutionens side.

- Det jeg har hørt fra politiets foreløbige undersøgelser er, at ingen kunne forudse, at den unge pige ville tage sit eget liv, siger Ib Dalsfledt.

Umuligt at forhindre

Han mener, at pigens død er et eksempel på begivenheder, man ikke er herre over.

- Det er klart, at den slags ting ikke burde kunne ske. Men jeg har også lært, at hvis et menneske absolut vil tage sit eget liv, så kan ingen forhindre det, siger Ib Dalsfledt.

Han har fuld tiltro til, at personalet på Egely er kompetente til at håndtere de vanskelige unge, der anbringes på stedet.

- Jeg føler mig overbevist om, at personalet på Egely er blandt de bedst kvalificerede overhovedet til at håndtere den gruppe af unge, siger han.

Hos Middelfart Politi betegnes sagen som tragisk, men helt ukompliceret i efterforskningsøjemed.

- Politimæssigt er der ikke så meget i den sag. Der er tale om en ung pige, der hænger sig i en el-ledning på sit værelse. Vi kan helt afvise, at der er sket en forbrydelse, siger fungerende politiinspektør ved Middelfart Politi, Johannes Gregersen.

Han forklarer, at politiet i øjeblikket arbejder på rapporten, der skal kortlægge hændelsesforløbet.

- Rapporten skal Fyns Amt bruge til at vurdere, om noget kunne være gjort anderledes fra institutionens side, siger Johannes Gregersen.

Han forventer, at rapporten kan afleveres til Fyns Amt, når der i dag fredag har været ligsyn på den unge pige, der havde opholdt sig på Egely i cirka en måned - anbragt af Fredericia Kommune.

På Egely ønsker ingen at udtale sig om sagen. De henviser til amtets øverst ansvarlige for institutionen, afdelingschef for familieafdelingen, Lillian Vaaben.

Hun vil afvente politiets rapport, før hun forholder sig til, om sagen giver anledning til ændrede sikkerhedsprocedurer på Egely.

Sikkerhed tjekkes efter selvmord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce