Den alsidige tv-stjerne

Ellen Hillingsø.
Foto: Mike Kollöffel, DR

Den alsidige tv-stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 39-årige Ellen Hillingsø har i sin korte karriere prøvet kræfter med mange opgaver

Hver aften her i december kan vi møde hende i Danmarks Radios julekalender "Absalons hemmelighed". Her har den 39-årige skuespiller Ellen Hillingsø rollen som den ambitiøse og julestressede chefdekoratør, som samtidig giver sig tid til at være en kærlig mor for sine to døtre.

Rollen er en af de største i Ellen Hillingsøs kun 12 år lange karriere som skuespiller. Optagelserne strakte sig over flere måneder hovedsagelig i TV-Byens store studie, men med afstikkere til locations som bl.a. Magasin du Nord, Kronborg, Mønsted Kalkgruber og Christiansborg Slotsruin.

Ellen Hillingsø er født i Charlottenlund i et kærligt hjem med manerer som tidlig sengetid, ikke tale med mad i munden og aftenbøn. Hendes far er den 70-årige pensionerede generalløjtnant, Kjeld Hillingsø, moderen den fynske godsejerdatter Ellen Birgitta Iuel.

- At være datter af en adelig og en militærmand var en fuldstændig umulig baggrund i 1970'erne. Folk troede, at vi havde marmorløver ved hoveddøren, var rige og arrogante. Vi var ingen af delene. Det lærte mig følelsen af at blive sat i bås som noget, man ikke er, fortæller Ellen Hillingsø i et interview med Kristeligt Dagblad.

Allerede da hendes forældre blev gift i 1963, havde familien nære bånd til kongehuset. Dronning Ingrid og kong Frederik deltog i brylluppet, og gennem årene har dronning Margrethe og prins Henrik bevaret venskabet med Hillingsø-familien.

Det betyder også, at Ellen Hillingsø og hendes mand, den 39-årige direktør, Christoffer Castenskiold, i dag hører til kronprins Frederik og Marys nærmeste vennekreds og glædeligt møder op, når hoffet sender indbydelser ud.

Allerede som helt ung pige valgte Ellen Hillingsø at skabe sin egen karriere. Efter sin studentereksamen i Hellerup i 1985 drog hun til Frankrig og var au pair-pige i Paris et lille års tid. Vel hjemme igen arbejdede hun ved et par af de nye tv-stationer i København, inden hun i 1990 slap gennem nåleøjet til skuespillerskolen ved Aarhus Teater.

Fire år senere var hun klar til at stå på egne ben. I et par sæsoner var hun ansat ved Aarhus Teater, indtil hun i 1996 flyttede fast til København som freelance.

Her har hun så boltret sig i et alsidigt og broget galleri. Spillet på agtværdige scener som Betty Nansen Teatret, Aveny-T og Grønnegårds Teatret, men også taget opgaver på mange mindre og helt små scener i hovedstaden.

Senest har hun haft den kvindelige hovedrolle som vampen Camilla i Mammutteatrets opsætning af forfatteren Jan Sonnergaards nye stykke "Liv & død på Cafe Olfert Fischer", der har spillet på K2 i Kanonhallen i København.

Undervejs i karrieren har Ellen Hillingsø også været med i film, i tv-serier og lavet radioteater. Hun har været med i en halv snes spillefilm blandt andet Susanne Biers "Sekten", Hella Joofs "En Kort en Lang", Søren Kragh-Jacobsens "Mifunes sang" og "Silkevejen", som Jytte Rex lavede i 2004.

Seneste filmopgave er i komedien "Sprængfarlig bombe", som Tomas Villum Jensen instruerede, og hvor også Line Kruse, Lars Brygman og Michael Carøe er på rollelisten.

Den aktuelle rolle i DR's julekalender er så langt fra Ellen Hillingsøs første optræden på skærmen. For ti år siden blev hun et kendt ansigt i Ole Bornedals serie "Charlot og Charlotte" og mange vil også huske hende fra serien "Nikolaj og Julie", som første gang blev vist i 2003.

En særlig interesse har Ellen Hillingsø viet til opgaver af kirkelig art. Tidligere i år har hun således indtalt Første og Andet Korintherbrev og Johannes Åbenbaring på cd for Det Danske Bibelselskab.

- I det arbejde slog det mig, at det hele gav vældig god mening, hvis jeg erstattede ordene Gud og faderen med kærlighed. Jeg tror nemlig på Gud som en samlende, universel kærlighedskraft, siger Ellen Hillingsø.

Og for at have kræfter til både at være skuespiller, mor til børnene Thomas på fire og Anna på to år og nyde selskabslivet er hun en flittig bruger af meditation. Hertil kommer en meget sund livsstil med yoga-øvelser og ærkesund kost.

- Det er min opskrift på et liv, der hver dag fylder mig med glæde, siger Ellen Hillingsø.
Ellen Hillingsø
Født den 9. marts 1967 i København.

Student i Hellerup 1985.

Au pair-pige i Paris 1986-87.

Studievært ved Kanal 2 og TV 2 1987-90.

Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1990-94.

Ansat ved Aarhus Teater 1994-96. Siden da freelance.

Kendt for en række roller på teater, tv-serier og film. Blandt filmene er "Sekten," "Mifunes sidste sang" og "En Kort en Lang."

Medlem af præsidiet for Aids Fondet fra 1999.

Aktuel i DR's julekalender "Absalons hemmelighed."

Gift med direktør Christoffer Castenskiold. Parret har Thomas på fire og Anna på to år og bor i Hellerup.

Den alsidige tv-stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce