Egely-ansat dømt for vold


Egely-ansat dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagogmedhjælper følte sig svigtet af kollega, da 17-årig gik amok på institution

STRIB: En 17-årig dreng smadrede en hel institution. Og en 52-årig pædagogmedhjælper endte med selv at ty til vold mod den voldsomme dreng på Gl. Egely. Den 17-årige er tidligere dømt for at overfalde pædagoger og kendt for at optræde voldeligt. Derfor havde Fyns Amt bestemt, at han altid skulle være under opsyn af to ansatte. Alligevel var den 52-årige alene med drengen, da de voldsomme begivenheder udspillede sig den 20. april i år. Hans kollega, der ifølge instruksen skulle være til stede, var kørt til Ringe efter en pc.

Den 52-årige blev bange, da drengen begyndte at kaste med stole og true ham på livet. Så da drengen gik ind på sit værelse, låste han døren - selv om det strider mod loven.

- Jeg vidste, jeg ikke kunne holde ham alene. Derfor låste jeg ham inde. Så ringede jeg til politiet, der sagde, at det var i orden i situationen, forklarede den 52-årige.

Brød ud

Han ringede også til sin kollega i Ringe, som lovede at komme hurtigt. Men tiden gik, og imens smadrede den 17-årige alt på sit værelse.

Han brød ud fra værelset og gik løs på stuen og køkkenet. Alt blev smadret, imens den 52-årige så til fra en forgang - i sikkerhed bag panserglas.

Først da kollegaen omsider ankom, lykkedes det at få den 17-årige til at falde nogenlunde til ro. Men da kollegaen ville gå ud for at ringe efter politiet, gav den 52-årige drengen et slag i ansigtet.

I nødværge, hævdede han, fordi drengen gik til angreb. Men det afviste kollegaen, der dog ikke så selve slaget.

- Da jeg var på vej ud, løb han forbi mig og slog drengen. Jeg vendte mig om og så hans hånd på vej tilbage efter slaget, forklarede kollegaen.

Han mente ikke, at det var forkert af ham at køre væk.

- Jeg så ikke noget problem i, at han var alene, sagde han.

Han indrømmede, at han ikke ligefrem skyndte sig tilbage fra Ringe, da den 52-årige ringede efter hjælp. Han sad midt i en samtale, som han gjorde færdig, inden han satte kursen mod Gl. Egely.

Ifølge den 52-årige faldt slaget, mens kollegaen telefonerede. Han lagde ikke skjul på, at han følte sig svigtet.

- Det var helt forkert, at han kørte. Han mente, at jeg godt kunne magte drengen alene. Jeg føler, at han og hele institutionen vil tørre det af på mig, sagde den 52-årige.

Han blev idømt 40 dages fængsel, men retten gjorde straffen betinget.

Oprørt

- Du var oprørt over hans trusler, og vi har også lagt vægt på, at du blev lidt svigtet af din overordnede, der i strid med instruksen kørte væk og var længe om at komme tilbage, sagde retsformanden, retsassessor Claes Hersland.

Den 52-årige ankede dommen til frifindelse.

Den 17-årige sad også på anklagebænken. Han var ikke kun tiltalt for hærværk og trusler på Gl. Egely, men også for trusler og vold på en institution i Herning. Her tævede han en kvindelig pædagog med et støvsugerrør og slog en mandlig med knytnæve.

Da hans voldsomme adfærd skyldes en fødselsskade, kan han ikke idømmes en almindelig straf. Han blev i stedet - for anden gang - dømt til at undergive sig tilsyn af det offentlige, som kan bestemme, at han skal bo på en særlig institution.

Egely-ansat dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce