UDVIKLING: Mariann Fischer Boel lærte om produktudvikling hos Svansø Food
NØRRE AABY: Virksomheden Svansø Food fik i går et usædvanligt besøg. Klokken 12.30 trillede en lysgrå mercedes op foran indgangspartiet, og ud steg landets fødevareminister, Mariann Fischer Boel (V).

Ministeren kom ikke for at se på de sekskantede syltetøjsglas, som er kendetegnende for flere af fødevarekoncernens produkter. Hun kom for at høre om, hvordan Svansø på få år har slået sit navn fast som en mærkevare inden for blandt andet dressinger, saucer samt frugt- og marmeladeprodukter i den eksklusive ende af skalaen.

- Mit personlige kendskab til Svansø begrænsede sig til, at firmaet handlede med importerede varer, indrømmede ministeren, der fik en rundvisning i produktionslokalerne af direktør Peder Svansø.

Her fik Mariann Fischer Boel et førstehåndsindtryk af, hvordan man i Nørre Aaby nu høster frugten af en stædig satsning på hele tiden at udvikle nye ideer og produkter. En proces, ministeren var meget interesseret i.

- Når jeg hører, at man først er startet op i 2000, er jeg vildt imponeret over udviklingen. For fire år siden var der ingen produktion på Svansø, og nu kører man i to-holdsskift på nogle af produkterne, sagde Mariann Fischer Boel efter rundvisningen.

Marmelade med mere

Svansøs marmelader, der tidligere blev produceret i Pederstrup på Midtfyn, var et eksempel på den produktudvikling, som har ministrens bevågenhed. De findes både i almindelige, økologiske og sukkerfri varianter - samt i en særlig gourmetudgave med alkohol.

- Vi kan sælge 17 millioner glas til Rusland, hvis bare det er billigt. Men det er ikke det, vi vil. Jeg tror, vi er næsten ene om det kalorielette. Men for én med sukkersyge er det godt at kunne spise det samme som de øvrige i familien, sagde Peder Svansø.

- "Brandet" Svansø er godt. Her har man taget fat i nogle trends med blandt andet lavt sukkerindhold og meget frugt. Jeg kunne godt tænke mig, at flere forbrugerne ville betale lidt ekstra for at få kvalitetsvarer, sagde Mariann Fischer Boel.

Ministerbesøget kom i stand på en usædvanlig måde. Svansøs eksportchef, Morten Bank, traf han ministeren på en messe for økologiske produkter i Nürnberg i Tyskland.
  • fyens.dk