Vandtårn åbner for publikum

Formand for foreningen Bogense Vandtårn håber, Roar Møgelbjerg, glæder sig til at åbne købstadens vartegn for byens borgere og turister til sommer.
Foto: John Fredy

Vandtårn åbner for publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget vil have renovering af Bogense Vandtårn i gang. Der er afsat en halv mio. kroner

BOGENSE: Se din by fra tårnet top...

En opfordring, den selv-ejende institution Bogense Vandtårn og Nordfyns Turistbureau er parat til promovere overfor turister og borgere i den kommende tu- ristsæson.

Økonomiudvalget indstiller en tillægsbevilling på 125.000 kroner, som sammen med de nuværende 375.000 kroner skal åbne byens 96 år gamle vandtårn for offentligheden.

- Vi begynder første etape af projektet, som bliver at sikre trappen i tårnet, siger borg-mester Arne Kruse (S) om den halve mio. kroner, der nu frigives og tilføjer:

- Vandtårnet er et kommunalt aktiv, og nu skal vi i gang.

Det forkromede projekt er ikke det rene vand, når der tales økonomi. Men planerne for tårnet er ikke droppet, og fonde skal stadig bearbejdes.

Det er mere end to år siden, at Bogense Byråd bevilgede den første kvarte mio. kroner til renovering af det gamle vandtårn på Teglgårdsvej. Siden fik arkitekt Morten Andersen lov at tegne ambitiøse tegninger for en indretning af tårnet. Alt imens en kreds af personer - stemt for at åbne tårnet for publikum - gik i gang med at søge fonde.

Bogense Kommune fik 75.000 øremærkede kroner til vandtårnet af Fynbo Forsikring og yderligere et tilsagn om 50.000 kroner fra Bygningsbevaringsfonden.

- En ny sikker trappe er et godt skridt på vejen. Nu får vi hul på bylden, og så må vi se, hvor langt vi når for pengene, siger formand for Bogense Vandtårn, turistchef Roar Møgelbjerg.

Han håber, at tårnet med tiden kan indrettes med halvanden udstillingsplatform og et lokale i den gamle vandtank. Hvor beholderen, der tidligere rummede 80.000 liter vand, nu kan udstille kunsten.
Vandtårnet får en ny trappe op til den 16 meter høje platform. Mens de forkromede planer for tårnets indretning må vente på flere midler.
Vandtårnet får en ny trappe op til den 16 meter høje platform. Mens de forkromede planer for tårnets indretning må vente på flere midler.
Foto: John Fredy

Tilløbsstykke

Formanden forventer, at det 16 meter høje tårn med en diameter på otte meter bliver et tilløbsstykke i sommerens løb. Ikke mindst den et halvt år gamle forening Vandtårnets Venner har netop gennemført to udstillinger i efterårsferien.

- De var rigtig godt besøgt. Og over 300 besøgte tårnet på Kulturnatten i fjor, oplyser Roar Møgelbjerg.

Næste skridt bliver at skaffe yderligere kapital til at indrette vandtårnet efter arkitektens tegninger.

Siden 2000 har tårnet kun åbnet døren til et kig på købstaden og Jylland ved særlige lejligheder. I slutningen af 90'erne havde turister og bogensere mulighed for at se det hele lidt fra oven hver sommer. Her var det en kreds af ældre, der hvert år stod bag "åbent vandtårn".

Formand Roar Møgelbjerg håber, at pengene foruden ny trappe og sikkerhed på toppen rækker til en god portion hvid maling.

- Tårnet var oprindeligt hvidt med grå takker. Det vil blive utroligt flot, bemærker Roar Møgelbjerg.

Vandtårn åbner for publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce