Millionæren fra Paddesø

FC NordsjÊlland's klubejer Allan K. Pedersen og cheftrÊner Christian Andersen.

Millionæren fra Paddesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FESTIVAL: Allan Kim Pedersen, ejer af fodboldklubben F. C. Nordsjælland A/S, nævnes som redningsmand for den kriseramte Langelandsfestival

Han har sin egen fodboldklub, og nu bliver han nævnt han som mulig redningsmand for den kriseramte Langelandsfestival. Faktisk er det gået ganske godt, siden den nu 44-årige mangemillionær Allan Kim Pedersen som nybagt student forlod hjemmet i Paddesø for at blive soldat i København.

Allan Kim Pedersen er født og opvokset på en lille landejendom i den beskedne bebyggelse med postnummer under Veflinge. Han havde endnu ikke nået konfirmationsalderen, da hans mor døde, og faderen kom til at stå alene med ham og to lidt yngre tvillingebrødre.

Skolegangen foregik på Brenderup og Omegns Realskole, inden Allan Kim Pedersen fortsatte på gymnasiet i Middelfart. Typisk for ham spildte han ikke tiden, inden han skulle aftjene sin værnepligt.

I nogle måneder fik han arbejde med at høste grøntsager, før han mødte op på Livgardens kaserne. Allan Kim Pedersen blev med sit gåpåmod både sergent og oversergent, før han valgte en helt anden boldgade. Som en slags sikkerhedsnet søgte han i første omgang orlov fra militæret.

Han kom ind i forsikringsbranchen, og det blev startskuddet til den senere succes med opbygningen af en millionformue. Gennem arbejdet med forsikringer fik han sans for, at der kan hentes penge ved at investere i ejendomme. Desuden er han god til at overtage lidt skrantende virksomheder for at få dem på fode igen.

I takt med, at pengene er rullet ind på kontoen, har Allan Kim Pedersen i stigende grad forsøgt at leve i det skjulte. Situationen omkring festivalen på Langeland er typisk for ham. Han holder kortene tæt på kroppen, og hvis det lykkes at komme i forbindelse med ham, så lyder svaret så godt som altid: - Ingen kommentarer.

Helt kan det dog ikke lykkes at arbejde uden interesse fra offentligheden. Det skyldes først og fremmest hans engagement i den del af underholdningsbranchen, der hedder fodbold.

Så vidt det vides hænger Allan Kim Pedersens interesse for det ædle spil sammen med, at sønnen begyndte at spille i boldklubben i Farum, hvor familien bor. Som forretningsmand startede han dog med at investere et helt andet sted, nemlig i københavnerklubben AB.

Allerede i 2000 placerede han sig som en af AB's tre største aktionærer, og det gav ham mulighed for at få pladsen som næstformand. En overgang var der tale om, at AB sammen med boldklubberne i Farum og Lyngby skulle indgå et fællesskab.

Imidlertid blev det ikke til noget. Allan Kim Pedersen forlod AB i vrede for kort tid efter at optræde som en af redningsmændene i Farum Boldklub, som på det tidspunkt trængte til ny kapital.

Han investerede tilstrækkeligt til, at det gav en afgørende indflydelse. Senere har han yderligere opkøbt aktier, så han med rette kan kaldes ejer af klubbens arvtager, FC Nordsjælland A/S med tilhørende datterselskaber. Allan Kim Pedersen sidder solidt i superligaklubbens formandsstol.

Krumtappen i hans økonomiske aktiviteter hedder AKP Holding A/S. Allan Kim Pedersen står som direktør, mens hans hustru, Bente Pedersen, er formand.

Gennem holdingselskabet styrer de deres forskellige gøremål. En opgørelse fra 2003 viser, at AKP Holding A/S dengang ejede aktier for 137 millioner kroner, ejendomme for omkring 50 millioner kroner og var i besiddelse af en egenkapital på 60 millioner kroner.

Der synes således at være rigeligt med penge til at gå ind i en redningsaktion for festivalen på Langeland. Men vær sikker på, at Allan Kim Pedersen ikke engagerer sig af andre grunde end forretningsmæssige. I den sidste ende skal der tjenes penge.

Til en vis grad er han parat til at løbe en vis risiko. Således satte han penge i Odense-virksomheden Bioscan A/S, som mildest talt endnu ikke har vist evne til at give overskud. I 2004 blev Allan Kim Pedersen indvalgt i bestyrelsen, fremgår det af en meddelelse fra dengang til Københavns Fondsbørs A/S. Året efter var han formand, men det varede kun et års tid, inden han trak sig igen op til generalforsamlingen i foråret.

Af samme fondsmeddelelse fremgik også, at han er formand eller medlem af bestyrelserne i en halv snes selskaber. Foruden de allerede nævnte gælder det for eksempel Hotel Ebeltoft Strand A/S, Farum Industriejendomme A/S, Hekla Travel A/S, Superligaen A/S og Egon Cakes Denmark A/S, hvor han også tager sig af direktørjobbet.

Egon Cakes Denmark A/S fremstiller eksempelvis kransekage. For Kim Allan Pedersen skærper det appetitten at stå som leder af en produktionsvirksomhed i en dagligdag, der i høj grad bærer præg af store tal. Og naturligvis spænding omkring resultatet, når F. C. Nordsjælland er på banen med ham som fast mand på lægterne.

Millionæren fra Paddesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce