Fyns største bliver større

United Shipping & Trading Company med kontor i Middelfart topper også i år den fynske liste. Indehaveren Torben Østergaard, der her er fotograferet ved et af sine yndlingskøretøjer, kan i år glæde sig over en 16-plads på top 100, og det er hele 21 pladser bedre end sidste år.
Foto: hans østergaard

Fyns største bliver større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Væksten i Fyns største firmaer over dobbelt så stor som i landets 1000 største virksomheder

Det går rigtig godt med væksten i Danmarks 1000 største virksomheder, men det går endnu bedre på Fyn.

Det afslører en specialanalyse, som Berlingskes Nyhedsmagasin har foretaget for Fyens Stiftstidende i forbindelse med magasinets guldnummer, der udkommer i morgen.

Mens omsætningen i landets 1000 største virksomheder under ét er steget med 12,8 procent er stigningen på Fyn blandt de 71 virksomheder, der er med på listen, på 27,3 procent.

Det er ikke helt overraskende, at det også i år er United Shipping & Trading Company fra Middelfart, som topper den fynske liste.

Koncernen, der både driver rederi og handler med bun-kerolie, omsatte sidste år for 19,5 milliarder kroner, og det er en forbedring på 120 procent i forhold til året før.

Så den vestfynske koncern har sin væsentlige del af æren for, at Fyn i år har forbedret sig langt mere end landsgennemsnittet.
Frank Uhrenholdts firma i Middelfart er med en plads som nummer 87 rykket op blandt guldfirmaerne.
Frank Uhrenholdts firma i Middelfart er med en plads som nummer 87 rykket op blandt guldfirmaerne.
Foto: hans østergaard

A.P. Møller helt i top

Blandt de 1000 største danske firma indtager United Shipping & Trading Company i år en 16 plads, og det er hele 21 pladser bedre end sidste år.

De 71 fynske firmaer omsatte sidste år for 72 milliarder svarende til tre procent af omsætningen hos de 1000 største danske firmaer, der ikke overraskende igen føres an af A.P. Møller - Mærsk med en omsætning på 212,4 milliarder kroner.

Dansk Supermarked og SAS indtager de efterfølgende medaljepladser. SAS er røget en plads ned fra sidste år, Dansk Supermarked to pladser op.

Det er gået ud over Arla, der indtog tredjepladsen sidste år.

Uhrenholdt avancerer

F. Uhrenholt Holding fra Middelfart - der handler med fødevarer - er overraskende rykket hele 50 pladser op blandt de 1000 bedste. Det rækker til en plads som Fyns næststørste firma målt på omsætning, og en plads som nummer 87 blandt guldfirmaerne.

Uhrenholt har fortrængt tøjkoncernen Kwintet fra andenpladsen, men det skyldes først og fremmest, at Kwintet har fået ny ejer og frasolgt kapitalandele i tilknyttede virksomheder.

På guldlisten er Kwintet røget tre pladser ned til nummer 124.

Harald Nyborg på den fynske fjerdeplads holder stort set skansen på plads nummer 142, mens Nielsen & Nielsen Holding er rykket ni pladser op til nummer 148, hvilket rækker til en femteplads på Fyn.

Fremgangen kan først og fremmest forklares med tilkøb i tre af koncernselskaberne.

I den fynske top 10 er desuden firmaer som Gasa Group, H.J. Hansen Holding, Carefarm, TV2, og Marius Pedersen.

De 71 fynske firmaer på listen tjente fire milliarder kroner hjem til Fyn sidste år efter skat - en forbedring på hele tre milliarder kroner - og beskæftigede 27.000. Det er 1000 mere end sidste år.

Mens firmaerne er en anelse bedre end top 1000 på egenkapitalforrentning og soliditet, ligger de fynske firmaer dårligere på overskudsgrad og afkast.

Fyns største bliver større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce