Ulf Bech Christensen starter biotekfirma og er ved at indrette sig i erhvervscentret på Sunekær i Søndersø
SØNDERSØ: Udviklingspark Nords afdeling i Søndersø er en stor succes.

Stedet er spækket med iværksætteri til den allersidste kvadratmeter.

I det fjerneste hjørne af erhvervscentret i det tidligere telefonhus på Sunekær er den 33-årige kemiker og virksomhedsejer Ulf Bech Christensen netop nu ved at få indrettet det lokale, som skal være hjemsted for det bioteknologiske firma PentaBase.

- Det her er vist en tidligere toiletbygning. Så der er lidt, der skal laves, inden jeg kan komme i gang, bemærker Ulf Bech Christensen, mens håndværkere er ved at lave et større udsugningsanlæg i det rum, som både skal huse laboratorium og kontor.

Snart i gang

Sådan en oktober er det ganske trange lokale præget af moderat kaos, og forskning på et højt videnskabeligt niveau virker et stykke væk. Men ikke for en iværksætter.

- Jeg regner med at være kommet ordentlig i gang om cirka en uges tid.

Grundlaget for PentaBase er et nyt bioteknologisk værktøj, som Ulf Bech Christensen har opfundet, udviklet og taget patent på.

- Det kan være med til at sikre en hurtigere diagnosticering af genetiske sygdomme som muskelsvind eller arvelig brystkræft.

Metoden finder også anvendelse, når det handler om at få et nøjagtigt billede af infektionssygdomme som for eksempel fugleinfluenza.

- Det har jo vist sig temmelig aktuelt, konstaterer den 33-årige forsker.

Opsparingen er satset

Her i virksomhedens opstartsfasen er det meget vigtigt for Ulf Bech Christensen at få en række investorer til at støbe et økonomisk fundament under PentaBase.

- Ellers er der ikke nogen mulighed for at udvikle firmaet.

På nuværende tidspunkt har al investering været for egen regning.

- Hele opsparingen er brugt på det her. Jeg har ingen fast indtægt på nuværende tidspunkt, og det er vildt dyrt at få lavet et laboratorium.

Han har dog en klippefast tro på, at projektet nok skal lykkes.

- For min idé er rigtig god.

Han ser de kommende tre år som en opbygningsfase for firmaet. Herefter skal det vurderes, hvordan fremtiden bedst bliver sikret.

Børsnotering kunne være en mulighed. Et samarbejde med internationale firmaer kunne også være en mulighed. Det kan også ende med et salg af PentaBase.

Selv om Ulf Bech Christensen kun er 33 år, så er det nuværende firma faktisk nummer to på cv'et. Tilbage i 2001 etablerede han firmaet Unest med to andre personer. Længe blev der søgt efter hjemlige investorer, men det endte med et salg til et australsk firma.

Den fynske forsker og hustruen Eva flyttede med til Australien og arbejdede dernede i to år. Tidligere på året kom ægteparret hjem til Danmark, og straks derefter var Ulf Bech Christensen i gang med etableringen af sit nye firma.
  • Fyens Stiftstidende