Skatteydere betalte Jan Boyes luksustur

Jan Boye.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Skatteydere betalte Jan Boyes luksustur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fynske skatteydere betalte for kommunal luksusrejse til Grækenland - ingen faglig grund til lægge møderne i Athen, mener deltagere i turen.

De fynske skatteydere har betalt næsten 100.000 kroner for at sende syv borgmestre, kommunalpolitikere og embedsmænd på tur til Grækenland.

Turen, der strakte sig over fem dage i april, havde karakter af en fornøjelsestur med sightseeing, dyre middage og et femstjernet hotel på programmet.

Den faglige del af turen bestod af en frokost med den danske ambassadør samt to møder deltagerne imellem.

Odenses borgmester Jan Boye (K) mener ikke, at turen er kritisabel.

- Jeg synes, det var forsvarligt at tage af sted, siger han til Fyens Stiftstidende.

Tyndt fagligt indhold

Men flere af de andre deltagere erkender dog, at der ingen grund var til at tage til Athen for at holde møde.

- De to møder, vi holdt, kunne være holdt hvor som helst. Jeg indrømmer, at denne tur ikke har haft det højeste faglige indhold, siger byrådsmedlem Steen Møller (K), der også sidder i amtsrådet.

Den opfattelse deler Munkebos borgmester.

- Det kunne godt være holdt på en kro på Fyn i stedet, siger Palle Hansborg-Sørensen (S).

Også kommunaldirektør Egon Gaarde fra Munkebo Kommune og afdelingsleder Jørgen Knudsen fra Middelfart Kommune mener, at møderne kunne være holdt på Fyn.

Odenses borgmester Jan Boye (K) kom to dage for sent til Grækenland på grund af Kronprinsparrets besøg i Odense, så han kun nåede at deltage i ét møde med de andre.

Til gengæld tog han sin samleverske amtsrådsmedlemmet Dorte Hjertstedt (S), med for egen regning, og de to forlængede opholdet og holdt privat ferie i Athen bagefter.

Næppe god skik

Professor i forvaltningsret Bent Ole Gram Mortensen fra Syddansk Universitet mener, sagens kerne må være et spørgsmål om god forvaltningsskik.

- Hvis man forsøger at placere et møde et spændende sted uden en faglig grund, men snarere af turistmæssige årsager, er det næppe i overensstemmelse med god forvaltningsskik, siger profes- sor Bent Ole Gram Mortensen.

Han understreger, at de store rejseomkostninger kræver en faglig begrundelse.

- Man kan ikke lave en turisttur ud af et møde for skatteborgernes penge, siger han.

Programmet for den fem-dage lange tur med KMD til Grækenland indeholdt otte sider om shopping, turistattraktioner og sågar vejret.

Som programpunkter var der blandt andet indlagt en halvdags sightseeingtur i bus, frokost på restaurant ved foden af Akropolis samt besøg på et stort loppemarked. Alt dette nåede Jan Boye og Dorte Hjertstedt at deltage i.

Borgmesteren var også vært ved en middag til omkring 1000 kroner pr. kuvert for alle turens deltagere. Regningen blev betalt af Odense Kommune.

Skatteydere betalte Jan Boyes luksustur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce