Frederik: Og nu har jeg jo fået et barn ...

Og nu skal I bare se! Museumschef Poul Thestrup er tilfreds med Kronprinsens tekniske færdigheder, da han får lov til at trykke på nogle knapper - og vise jernbanernes historiske udvikling på en stor skærm.
Foto: John Fredy

Frederik: Og nu har jeg jo fået et barn ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CENTRUM: - Det er længe siden, jeg var her sidst, og det er dejligt, at være her igen. Men mon ikke jeg vil komme her lidt oftere, efter jeg har fået barn, lød det ud over Jernbanemuseets interne højttaleranlæg, kort før kronprins Frederik oppe på balkonen erklærede den nye udstilling om "Jernbanens historie" for åben.

Derpå klippede Kronprinsen en rød silkesnor over med en orange kontorsaks.
Foto: John Fredy

Åbningen på storskærm

Den del af seancen blev vist på storskærm for de indbudte gæster og for pressen, som der ikke var plads til i kronprins Frederiks slipstrøm oppe på den 350 kvadratmeter aflange balkon, hvorfra han tog familiens historiske kongevogne i skue.

Som optakt til besøget på Danmarks Jernbanemuseum, valgte Kronprinsen at lade sig befordre fra hovedstaden til Odense i hans mors, dronning Margrethes flotte togvogn, som hun fik i gave af DSB på sin 60-års fødselsdag. En salonvogn, luksuriøst indrettet, som er det en kørende strandvejsvilla.

Dog rejste Kronprinsen ikke alene i den vogn, der ellers både har computer, radio og tv.

Han havde selskab af den tidligere DSB-topchef Henrik Hassenkam, der nu er formand for museets bestyrelse, den konstituerede DSB-chef Søren Eriksen og Bane Danmarks chef Jesper Hansen.
Foto: John Fredy

Ankom til tiden

Dronningens 26,4 meter lange rødbrune vogn og derefter en vogn med sikkerhedsfolk og følge blev trukket af en nyere blå MY'er.

På baneterrænet i Odense sørgede museets ældste diesel el-tog for at skubbe vognene ind på Dronning Louise Station, hvortil de ankom, efter planen, klokken 15.02, til et lukket kredsløb.

Der var kun var adgang for særlige gæster, pressens udsendte og nogle pædagoger, der passede på rollingerne fra Jernbanegades og Troldehavens børnehaver som med flag i de små hænder råbte hurra, da Frederik trådte ned på museets perron, rettede på manchetten og vinkede med et kongeligt smil.
Foto: John Fredy

Kørte af sted med bil

Efter rundturen i jernbanens historie deltog Kronprinsen i en reception mellem historiske togvogne, hvor han bl.a. smagte den fra Grønland importerede kartoffel og fik en passiar med flere gæster.

Pludselig sagde kronprins Frederik farvel og tak til dagens vært, museumschef Poul Thestrup, der ene mand står bag den nye udstilling.

Chauffør og adjudant viste Kronprinsen ud ad bagvejen til Krone 7, der ventede på remisens drejeskive og klokken 16.15 var det afgang. Tilbage til nutiden, med en hurtig Volvo. Til København - og familien.
Foto: John Fredy
Foto: John Fredy

Frederik: Og nu har jeg jo fået et barn ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce