Krig på rå æg og ødelagte cykler


Krig på rå æg og ødelagte cykler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboefterskolers elevers indbyrdes rivalisering endt i retten hvor tre unge nu er dømt for hærværk

GLAMSBJERG: Mens vinterstormen rasede og folk sad inden døre og så støttekoncert til fordel for tsunamiofre, bevæbnede tre elever fra Sydvestfyns Efterskole sig om aftenen den 9. januar i 2005 med tuscher, en saks og muligvis også en kniv og gik over til naboerne: Glamsdalens Efterskole.

Her var noget at hævne. Fra drillerier til mure, vinduer og vindueskarme, der var klasket til med rå æg, og et muligt tæskehold, der dog var gået med uforrettet sag, da naboskolens elever mødte for talstærkt op.

Og så var der vistnok også nogen, der samme aften havde svinet eller ville svine et cykelskur og cykler ovre på idrætsefterskolen til med tunsalat. Måske værd at se nærmere på.

Dæk og sadler skåret op

Men i stedet for at se på, lykkedes det de tre at skære dæk og sadler op på omkring 20 cykler og dekorere skurets og andre vægge i nærheden med graffiti og store tuschbogstaver.

Hærværket blev meldt til politiet, og eleverne, der stod bag, blev sendt hjem. I går blev to 17-årige drenge fra henholdsvis Roskilde og Odense af domsmandsretten i Assens idømt betinget fængsel uden strafudmåling og til, sammen med den tredje, en jævnaldrende pige som blev dømt i juni, at betale omkring 6000 kroner i erstatning for de ødelagte cykler.

Selv om der er en snert af konkurrence pointerer de to efterskoleledere, Per Madsen og Ole C. Rasmussen, at episoden for i januar 2005 var et helt enkeltstående fænomen.

- I det daglige lever vi i fredelig samdrægtighed. Det sker selvfølgelig, at nogen ryger i totterne på hinanden men så skiller vi dem ad, siger Per Madsen.

- I betragtning af, at vi har i alt 350 unge samlet på så lille et areal, er jeg i virkeligheden overrasket over, at her sker så lidt. Her er ikke krig og daglige konflikter, siger Ole C. Rasmussen.

En årsag kan være, at det ikke er tilladt elever fra den ene skole at bevæge sig ind på naboskolens grund uden tilladelse fra en lærer.

Krig på rå æg og ødelagte cykler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce