Terrorsigtet bag dødsliste


Terrorsigtet bag dødsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konverteret fynbo, den nu terror-sigtede A.A., har hængt danske højrepolitikere ud på islamiske internetsider.

En halv snes danske højrefløjspolitikere, heriblandt også et par fynske, bliver hængt ud på islamiske debatsider med navn og mail-adresser.

Bag angrebene står den 32-årige odenseanske konvertit A.A., der er én af de syv fængslede terrormistænkte fra Vollsmose.

Han har på flere internationale debatsider med fundamentalistisk islamisk indhold harceleret mod de navngivne danske politikere og deres holdning til islam.

Mange af dem er folkevalgte politikere for Dansk Folkeparti som Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Louise Frevert og det odenseanske byrådsmedlem Alex Ahrendtsen.

- Det løber os koldt ned ad ryggen, når vi hører om denne dødsliste. Manden bag listen er terrorsigtet, og han har her udpeget de personer, som andre islamister skal gå efter i kampen for at overvinde samfundet og få indført det islamistiske samfund, siger Peter Skaarup, der er næstformand for Dansk Folkeparti.

Han tilføjer, at han håber, dødslisten er med i politiets efterforskning af terrorsagen.

Den terrorsigtede A.A. opfordrer på de islamistiske debatsider andre muslimer til at tage e-mail-kontakt til de danske politikere og fortælle dem, hvordan tingene hænger sammen.

Opfattes som en trussel

Den opfordring finder flere af politikerne ubehagelig.

- Der er ikke langt fra den opfordring til at bruge vold og terror, siger Peter Skaarup.

Det er folketingsmedlemmet Kenneth Kristensen (DF), der selv er på listen, enig i.

- Jeg kan kun opfatte det som en trussel. Jeg synes, det er sørgeligt, at man griber til den slags våben og dermed nægter at deltage i debatten på demokratisk vis, siger Kenneth Kristensen, der også er formand for Dansk Folkepartis Ungdom.

Da han opdagede sit navn på hadelisten, tog han truslen så bogstaveligt og alvorligt, at han anmeldte A.A. til politiet.

Også Louise Frevert, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, optræder på listen med eksempler på, hvordan hun har ytret sig kritisk om muslimer.

- Han lyver jo. Det er ikke rigtigt, det han skriver, siger Louise Frevert.

Hun vil ikke lade sig skræmme af at optræde på dødslisten.

- Vi er langt ude, når det er skræmmekampagner, der bliver sat i værk, siger hun.

Hun bekræfter at have fået mails fra personer, hun ikke har det fjerneste kendskab til, og som godt kan stamme fra læsere af de islamiske websites. Hun har meldt det til partiets generalsekretær, som har overgivet sagen til politiet.

Terrorsigtet bag dødsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce