Staten tjener på ny lov


Staten tjener på ny lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKATTESTOP?: Hvert 10. ægtepar bør få lavet en ægtepagt, vurderer familieadvokat

Den danske stat - og advokaterne - bliver de helt store vindere, når en ny lov om deling af pensioner træder i kraft til nytår.

Loven indebærer nemlig, at helt almindelige rate- og kapitalpensioner i en række tilfælde ikke længere skal deles i tilfælde af skilsmisse, og det vil ifølge familieadvokat Jørgen Grønborg betyde, at op mod 100.000 danske ægtepar - svarende til cirka hvert 10. - inden nytår får brug for at lave en ægtepagt, der sikrer den svageste part - typisk kvinderne.

- Kvindernes pensionsopsparing er typisk langt lavere end mænds, så hvis de vil sikre sig, skal de få lavet en ægtepagt, lyder anbefalingen fra Jørgen Grønborg.

Tinglysningsafgiften for en ægtepagt er på 1400 kroner, og hvis der skal laves 100.000 af dem, så får de travlt på tinglysningskontorerne, og staten tjener 140 mio. kroner.

Også advokaterne kan forvente en pæn lille ekstra forretning, når de mange par skal have lavet en ægtepagt.

Sammenlign priser

Forbrugerstyrelsen har for nylig lavet et pristjek, der viser, at prisen for en ægtepagt, der bliver lavet med rådgivningsbistand fra en advokat, svinger en del, afhængig af hvor i landet man bor.

Så Forbrugerstyrelsen anbefaler, at folk på forhånd gør sig klart, hvad deres ægtepagt skal indeholde og så shopper lidt rundt blandt advokaterne.

Staten tjener på ny lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce