Slagerparade på (H)omø

Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr. Mens bøsserne hygger sig i lejren, kan de læse i dagens avis om henrettelser af bøsser i Iran.
Foto: Kim Rune

Slagerparade på (H)omø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjældent er der blevet sunget så mange klassiske Bakken-viser som på Danmarks eneste bøsselejr på Omø

OMØ: Efter en afslappet eftermiddag på Omø, hvor højdepunktet i langt de flestes øjne var nøgenbadningen, har lejrens gæster samlet sig i køkkenteltet. Den liflige duft af kylling med cola- og chili-sauce har gjort forarbejdet godt, og alt, hvad der kan gå og stå, er troppet op for at nyde især den velsmagende væde til sidste dråbe.

Den krydrede ret får så rigeligt varmet strubehovederne op, hvilket passer glimrende til aftenens øvrige program, der står i revyslagernes og harmonikaens tegn.

- Jeg er en af Bakkens sangerinder, brøler de skæggede herrer næsten i kor og så eftertrykkeligt, at de californiske rødvinsflasker klirrer på træbordene.
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Foto: Kim Rune

... min kjole er ny

Det føles lidt som at medvirke i en Morten Korch-film, hvor alle statister og skuespillere er mænd, når man spejder rundt og ser nostalgiens kraft lyse teltet op.

Fraværet af kvinder gør det ikke mindre underholdende at opholde sig i fællesteltet, der på det nærmeste transformerer sig til "Den gamle pa-villon", da slageren af samme navn runger lystigt.

De lettere beduggede øjne stråler af glæde i tusmørket, mens tungerne gør akrobatik til sange som "Kærlighed" fra Fifferrevyen i 1949.

Den begejstrer som få med sin smukke intro: "Jeg skal til mit første bal, og min kjole er ny. Sidder den nu, som den skal og er næsen i sky".

At høre 20 voksne mænd give sig hen til den sang er simpelthen hele sejlturen værd.

Godt nok har ingen dristet sig til at tage en ny kjole på, og det ærgrer flere af deltagerne.

- Tidligere var her nogle lidt mere udsvævende personligheder. De havde kjole på hele ugen, svansede rundt i lædertøj og spillede nær-mest rollespil. Det må de nu også gerne for min skyld, bare jeg ikke skal deltage. Men man kan godt konklu- dere, at lejren på den konto er blevet mere "almindelig". Vi kunne jo i teorien lige så godt være en bunke lystfiskere eller ornitologer på ølejr, fortæller Michael fra Haderslev.
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Foto: Kim Rune

Vi er alle normale

Udenfor sidder resten af deltagerne samlet omkring en skulpturel brændekævle, der gløder om kap med Mælkevejen og asteroideregnen, der får ønskerne til at flyve på kryds og tværs. Alle bliver dog siddende omkring bålstedet, så de har åbenbart ikke ønsket det, jeg frygtede.

De seks-syv mænd ler, driller og hygger, så gnisterne står til alle sider.

De har tilsyneladende ikke nogen samtalemæssige hæmninger, så der kan og bliver snakket om alt. På nær fodbold og damer.

Og det er netop en af bøsselejrens fordele, mener 28-årige Nicolaj.

- Når jeg sidder her på bøsselejren og fortæller om mine problemer med ekskæresten, så skal jeg ikke først bruge en halv time på at forklare, at det altså var en ham. Derfor er det befriende at være her, hvor vi alle er "normale".

Og normal er faktisk et nøgleord på bøsselejren. Hvilket nogle nyder og andre begræder.

Forventer man hardcore gayaction fra morgenstund til solnedgang, så skal man måske overveje i stedet at tage til græske Mykonos og forlyste sig.

På Omø-lejren skal man nemlig være heldig, hvis man ser mere end et venskabeligt kys på kinden eller et kram. Og om det scenarium ændrer sig radikalt, når deres udsendte er krøbet til køjs, kan kun stjernerne vide.
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Ø-lejr på Omø, der i denne uge er bøsselejr
Foto: Kim Rune

Symbolsk salme

Næste morgen begynder dagen med morgenmad i strålende solskin.

Michael fejrer det gode vejr og sin tjans på opvaskeholdet med en kølig hvidvin, der bliver holdt så galant i hånden, at man frygter for håndleddets ve og vel.

Dagens program fortsæt-ter i den lokale kirke, hvor en af lejrdeltagerne viser sig at være en glimrende organist.

- Det er heller ikke så dårlig en ting at kunne skrive på visitkortet. "Organist", det lyder flot, konstaterer Nicolaj, mens den improviserede koncert begynder.

Der kommer en hel stribe af de klassiske viser og salmer, inden "Op al den ting, som Gud har gjort" afslutter kirkevisittet, der er gået hen og blevet en fast tradition.

- Jeg tror aldrig, vi har tolket teksten så symbolsk. Men på den anden side er der også nogen, der har ment, at "kødets opstandelse" ikke nødvendigvis refererer til genfødsel, forklarer Jørgen på 64, da han bliver fore- lagt en forholdsvis alterna- tiv fortolkningsversion af salmen.

Sugerøret fra Haderslev

Efter en glimrende frokost hos "Morfar", Omøs eneste restauration, står desserten på kolde bajere og is nede på havnen.

Svenning på 65 tilbyder galant Jørgen en gammeldags isvaffel.

- Du kan få den med to kugler, hvis du skal have noget.

- Det er helt fint, jeg tror heller ikke, jeg ville bryde mig om én med tre kugler, svarer Jørgen med et slet skjult smil.

Og i det hele taget er Svenning en gemytlig herre, der gør meget for at glæde sine omgivelser. Således var han på stranden meget tidligt om morgenen for at samle små sten til åndsfællen Michael.

- Han er så skøn. Han har fundet en hel bunke sten med små huller i. Hullerne er dog alt for store til mig, pjatter Michael, der øjeblikket efter kvit og frit har fået foræret øgenavnet "Sugerøret fra Haderslev".

Og selv samme sugerør spørger med store bedende øjne, om de heteroseksuelle observanter ikke kommer igen til næste års bøsselejr. Hvis ikke lige der var et mindre konverterings- eller forklaringsproblem på hjemmebanen, så ville svaret helt sikkert have været ja. For sjældent har avisens udsendte befundet sig i så hyggelige, venlige og afslappede kår som på Omøs bøsselejr.

Så sidder de, kære homoseksuelle læser, og får lyst til at tilbringe en uges tid med ligesindede, så tøv ikke. Der vil blive taget ufatteligt godt imod dig. Og teltet skal du ikke bekymre dig om at slæbe med. Bare husk pløkken - så går det nok!

Slagerparade på (H)omø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce