Middelfart-firma omsatte for 19 milliarder kroner


Middelfart-firma omsatte for 19 milliarder kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OLIEHANDLER: Stor pengetank nødvendig i bunkerbranche med store prisudsving

United Shipping & Trading Company i Middelfart kan takke sin i forvejen bugnende pengetank for, at handelskompagniet fordoblede sin omsætning fra 9 til 19,5 milliarder kroner i 2005.

- Vi havde ikke på forhånd et ønske om at vokse så voldsomt, siger direktør Keld Rosenbæk Demant fra hovedsædet, som ligger på Strandvejen ned til Lillebælt.

Kom strømmende til

- Men fordi vi har så stærk en likviditet og gode bankforbindelser, var vi i stand til at komme gennem et år med voldsomme prisstigninger uden problemer, siger direktøren fra selskabet, som sælger olie til skibene på de syv verdenshave.

- Flere af vores mindre konkurrenter havde ikke den nødvendige likviditet. Deres kunder kom i stedet strømmende til os, siger Keld Rosenbæk Demant om et år, hvor bunkervirksomheden håndterede 50 procent mere olie end året før.
De syv verdenshave
Nordlige Stillehav

Sydlige Stillehav

Nordlige Atlanterhav

Sydlige Atlanterhav

Indiske Ocean

Nordlige Ishav

Det Sydlige Ishav

Kilde: www.wikipedia.org
United Shipping & Trading Company
CVR. 76950016

Direktion: Torben Østergaard-Nielsen

Bestyrelse: Michael Keldsen,Torben Østergaard-Nielsen,Lars Hoffman

Ejer: Torben Østergaard-Nielsen via Selvinvest ApS

Internet: www.dan-bunkering.dk

Beløb i mio. kr. 2003 2004 2005

Omsætning 5828,4 8875,2 19482,1

Resultat før skat 104,4 130,4 227,3

Resultat efter skat 77,8 107,7 175,8

Egenkapital 326,1 390,9 539,1

Antal ansatte 456 471 539

731 mio. i egenkapital

- Vi betaler til tiden, også selv om priserne stiger, og det er livsnødvendigt, siger direktøren fra United Shipping &Trading Company, hvis egenkapital steg fra 391 til 539 millioner kroner i fjor.

I grundlægger og indehaver Torben Østergaard-Nielsens holdingselskab Selfinvest ApS er egenkapitalen inklusive de mange millioner fra United Shipping &Trading Company endda helt oppe på 731 millioner kroner, men de penge skal ikke bruges i andre brancher.

- Vi har en helt klar strategisk platform, som ud over trading af bunkers består af rederidrift og shipping. Og det vil vi fortsætte med, siger Keld Rosenbæk Demant.

I koncernen overskygger bunkerdivisionen med en omsætning på 19 milliarder kroner fortsat både rederiet Uni-Tankers og shippingselskabet shipping.dk.

- Selv om vi ikke har vækst som et mål i sig selv, er det nødvendigt med et stærkt kapitalberedskab både til at vokse organisk, til at klare store prisudsving og til eventuelle opkøb, siger direktøren.

Rykker opad

I fjor placerede Berlingske Nyhedsmagasin United Shipping &Trading Company som Danmarks 37. største virksomhed, målt på omsætningen.

Med de nye omsætningstal ville den placering blive skiftet ud med en 15. plads, forudsat de øvrige ikke voksede nævneværdigt.

Dermed ville kun magnumvirksomheder som A.P. Møller - Mærsk, Arla, Dansk Supermarked, TDC, Danish Crown, Coop, Carlsberg og Novo være større.

Derimod ville kæmper som Vestas, Danisco, Danfoss, DONG, Velux, Grunfos og Rockwool være sejlet agterud.

Netop United Shipping &Trading Companys succes er en af årsagerne til, at firmaet ingen rekrutteringsproblemer har.

- Vi giver ingen aktieoptioner og lønner kun delvist ved hjælp af provision. Det er vores holdning, at en høj løn kun sjældent virker motiverende, hvorimod en for lav løn oftere virker demotiverende, siger Keld Rosenbæk Demant.

- Derimod lader vi vores medarbejdere få et stort råderum, og de er med til selv at træffe vigtig beslutninger. Det er meget stimulerende at være med til at udvikle selskabet i en god retning, siger Keld Rosenbæk Demant.

Middelfart-firma omsatte for 19 milliarder kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce