P-båse til prostituerede og deres kunder velbesøgt i Ravenberger Strasse
Ravenberger Strasse onsdag formiddag.

En prostitueret transvestit forlader en kunde, der har givet hende en fan-paraply i Tysklands sort-gule-røde farver.

Det er 13 timer før Tysklands VM-kamp mod Polen, og der er vel allerede 30-40 såkaldte glædespiger linet op i den trøstesløse gade i det nedslidte og ellers forladte industriområde i Dortmund.

Stedet er kommet på manges læber, fordi myndighederne op til VM-slutrunden har oprettet særlige P-båse til de prostituerede og deres kunder, der kører deres biler ind i båsene og modtager ydelsen.

Der er 22 båse, og en tømrer er ved at fabrikere endnu en.

Omkring 40.000 prostituerede har kronede dage under VM.

Endnu en kunde bakker ud og en pige i stort set kun ingenting åbner bildøren, får sin betaling og hopper af.

Alarm-knap

Båsene er indrettet sådan, at pigen siddende i passager-siden kan åbne døren og trykke på en særlig alarm-knap i hegnet, mens manden i førersiden på grund af en særlig jernskinne i asfalten ikke kan komme ud af bilen under den sexuelle ydelse.

- Jamen, for mig er det fast arbejde som alt andet, siger tømreren, lægger hammeren og peger over på pigerne på fortovet, der er i færd med at praje kunder.

En temmelig barmfager kvinde, som Stiftstidende får kontakt med, siger:

- Jeg kommer oprindelig fra Tyrkiet, men jeg synes, båsene er gode for os, så vi kan kneppe i fred og ro. Og jeg kan tydeligt mærke, at vi har langt flere kunder under VM. I dag er en stor dag for os, siger kvinden, der ønsker at være anonym.

Ved hjørnet til Mindenerstrasse står en mere slidt udgave af glædespigerne.

- Jeg kom for fire dage siden fra Bochum. Men mange af pigerne er skræmt væk, fordi der for nylig var et tv-hold ude for at lave en historie om os, siger hun.

P-båsene i Dortmund har vakt postyr, fordi prostitution er ulovlig i Sverige og fordi flere svenske mænd ifølge Stiftstidendes oplysninger benyttede sig at tilbuddene i Ravenberger Strasse, da Sverige forleden spillede 0-0 mod Trinidad/Tobago i Dortmund.

Mere sikkert

Det tyske politi er godt tilfreds med P-båsene, hvor et skilt gør kunden opmærksom på, at man skal køre meget forsigtigt ind i båsene på grund af den 15 centimeter høje jernskinne.

- Båsene gør det sikrere for mændene og volden mod kvinderne bliver mindre. Her i Tyskland er det ikke forbudt at købe eller sælge sex, forklarer kriminalkommissær Detlef Berghaus til Aftonbladet.

Stiftstidende kører væk fra båsene, men må holde tilbage for en BMW og en Audi med tyske faner vajende ud af vinduerne på vej til at parkere i en bås med en prostitueret om bord.
  • fyens.dk