MOTION: Skuespiller Lars Mikkelsen stiller op til eventyrløbet, men er ikke sikker på han kan følge med eks-håndboldspiller Marianne Flormann
ODENSE: - Nogen stjernetid bliver det næppe til. Jeg er vist ikke i en særlig imponerende form.

Skuespilleren Lars Mikkelsen ler ved tanken om, hvad han kan præstere i Danmarks største motionsløb, Eventyrløbet, på torsdag.

Det er nu heller ikke for at komme i mål i en imponerende tid at skuespilleren, der blandt andet er kendt fra Krøniken og filmen "En kærlighedshistorie" stiller til start Kristi himmelfartsdag.

- Jeg stiller op for at gøre opmærksom på Red Barnets landsindsamling 3. september. I form eller ikke i form, så tror jeg, de fleste godt kan klare et par timer med raslebøssen,og jeg håber virkelig mange vil hjælpe til, siger Lars Mikkelsen.

Lidt kan rykke meget

Han er ambassadør for Red Barnet, der for første gang har fået lov til at lave en landsindsamling fra dør til dør i Danmark, og derfor har brug for indsamlere.

- Når jeg tænker på, hvor lidt der skal gøres i denne del af verden, for at det rykker en masse i en anden del af verden, så synes jeg det er helt oplagt at bruge et par timer af sit liv på det, og det ville være skønt, hvis folk ville være med, siger Lars Mikkelsen.

En indsamler får i gennemsnit 1000 kroner i raslebøssen på en dag.

- For de penge kan vi sikre skolegang til fire børn i et år i nogle af de områder, Red Barnet, arbejder i. Det synes jeg er ret meget, siger Lars Mikkelsen.

Seje piger

På torsdag får han selskab af den tidligere håndboldspiller Marianne Flormann, der også er ambassadør for Red Barnet.

- Men jeg tror ikke, jeg kan følge med hende, når først vi løber. De håndboldpiger er ret seje. For et par år siden mødtes vi til en kamp, og der var de altså ret gode, siger Lars Mikkelsen.

Han har netop været i Randers og færdiggjort optagelser til de sidste afsnit af Krøniken, hvor han spiller statsminister Jens Otto Krag, og snart skal han i gang med at optage en ny tv-serie for Danmarks Radio, der skal have premiere næste forår.

- Selv om jeg ikke har tid til at motionere så meget for tiden, så har jeg tidligere været vant til at løbe, så jeg tror nok jeg skal klare mig igennem, siger Lars Mikkelsen, der satser på, at gennemføre på en tid omkring en time.

- Så er tempoet i hvert fald ikke højere end at jeg også kan nå at vise min t-shirt fra Red Barnet frem til alle tilskuerne, så de kan få øje på budskabet, siger Lars Mikkelsen med et smil.

Christian Stadil, direktør for tøjfirmaet Hummel Fashion, medvirker også ved Eventyrløbet. Han løber dog ikke, men taler klokken 16 i forbindelse med underholdningen med "På Slaget 12" på Odense Cyklebane efter løbet.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Rekordstort

Rekordstort

Løberute: 100 km. Tid: 7 timer, 44 minutter

Løberute: 100 km. Tid: 7 timer, 44 minutter

Løb dig i fysisk og mental balance

Løb dig i fysisk og mental balance