TILBAGE: Den lokale erhvervskomet er igen på vej frem - efter at have vundet langvarig momssag i England
MIDDELFART: Efter at have vundet en langvarige retssag, hvor de engelske myndigheder tilbageholdt moms for 73 millioner kroner, er manden bag Telka-koncernen, Henning Borgersen atter på vej fremad. Og en af de første ting, den lokale erhvervskomet har foretaget, siden hans konkursbo fik medhold i England, er at overtage kontrollen med Telka Marina A/S. Det er sket gennem selskabet Telka Invest, som er 100 procent ejet af Henning Borgersen.

- Jeg er utrolig glad for at være tilbage ved roret i marinaen. Den har jo reelt været til salg det sidste års tid, og der har været en meget interesseret køber, som troede de kunne få den for en slik, fordi jeg var i knæ. Men det lykkedes heldigvis at afværge et salg, siger Henning Borgersen, der i Telka Invest er god for 14 millioner kroner. De godt syv af dem ligger i Telka Marina A/S, som Henning Borgersen anser for en særdeles god forretning.

Og han ser frem til generalforsamlingen i Telka Marina den 2. marts, hvor han vil præsentere aktionærerne for et 2005 regnskab med et betydeligt overskud.

Hvad det eksakte beløb er, vil han først afsløre under generalforsamlingen.

- 36 af de 66 pladser er solgt. Jeg forventer, at vi sælger 15 pladser i år og de sidste 15 til næste år. Antallet af gæstesejlere nåede i første sæson op på 1800, hvilket har overrasket os meget og bidrager positivt til driften. Nu er den nye miljøstation på plads, og så har vi planer om at etablere nogle åbne grillpladser, som marinaens brugere kan lave mad ved, fortæller Henning Borgersen, der ejer de 30 ledige pladser og selv har en mindre speedbåd liggende ved Kulturøen.

Anparterne i Telka Marina koster i gennemsnit 120.000 kroner pr. stk. Dertil kommer driftsudgifter på cirka 6.500 kroner om året.

- Det er både jyder og københavnere, som har købt. Og nu er tyskerne også begyndt at vise interesse for at få en bådplads midt i Middelfart. Men det er ikke kun brugsværdien, der trækker i folk, mange har også fået øjnene op for, at der er tale om en god investering. En bådplads i Telka Marina til 120.000 kroner i dag vil kaste et stor provenu af sig i løbet af en kort årrække, forudser Henning Borgersen.

Da Telka-manden havde mest travlt for et par år siden, omsatte hans selskaber for 4,7 milliarder om året og beskæftigede 56 mennesker i Danmark, Island, England, Tyskland, Spanien, USA og Kina.

I dag er der syv ansatte i hovedsædet på Kohavevej i Vejlby, hvor der blandt andet handles med helseprodukter og tyske luksusbiler til hele Europa.
  • fyens.dk