Odense Brandvæsen sætter flammer på kunsten

1. marts vil der for et kort øjeblik igen komme ild i de Brændte Søjler ved Landkildegård når Kohave Skoven.
Foto: John Fredy

Odense Brandvæsen sætter flammer på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPLEVELSE: Børge Meiboms Brændte Søjler ved Landkildegård sættes i brand en sidste gang

KOHAVE: Der er lagt op til et spektakulært syn, når Odense Brandvæsen 1. marts sætter ild til landskabsskulpturen Brændte Søjler på marken ved Landkildegård nær Kohave Skoven.

Den dag indvies skulpturen, og alle er inviteret til kl. 17.30, hvor naturfortæller Jørgen Edgar tager publikum med på en tur langs oplyste stier i Kohave Skoven.

Lige, når folk kommer ud fra skovbrynet, er det planen, at brandfolkene skal stikke ild til søjlerne, så de står som gloende pæle i solnedgangen.

- Men de kommer højest til at brænde i fire til fem minutter, for ellers får ilden for godt fat, og det er jo ikke meningen, at søjlerne skal brænde væk, siger Børge Meibom, der er kunstneren bag den nye landskabsskulptur.

Efter, at søjlerne har stået som gloende pæle i aftenskumringen, vil rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, Anker Boye, overdrage kunstværket til byens borgere.

Søjlerne er stykket sammen af stykker fra gamle træ- stammer, så de nærmest tager sig ud som gamle græske søjler.

Den spændende overflade er netop frembragt ved at stykkerne er blevet brændt, så træet spiller i nuancer fra kulsort til gråt.

Ender som støvbunke

Men inde bag den brændte overflade er der stadig det levende træ, som naturen med tiden vil begynde at nedbryde, så skulpturen ad åre vil skifte udseende og i sidste ende ligge som en støvbunke på jorden.

Inden da er der dog rigelig tid til at se landskabsskulpturen ved selvsyn. Onsdag den 1. marts kl. 17.30 er dog formentlig eneste gang, søjlerne kan ses med ild i.

Odense Brandvæsen sætter flammer på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce