Arbejdsløshed og stress er overset


Arbejdsløshed og stress er overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koblingen mellem arbejdsløshed og stress er et overset problem, som a-kasser vil fokusere på.

Stress har ikke kun noget at gøre med at have travlt. Det er også stressende ikke at bestille noget. Især hvis man er arbejdsløs. Koblingen mellem arbejdsløshed og stress er et overset problem, som mange a-kasser vil sætte fokus på.

Hos FTF's a-kasse i Odense har de ikke tidligere haft fokus på problemet omkring arbejdsløshed og stress. Men både fra medlemmernes og sagsbehandlernes side har det længe været et ønske.

- Medlemmerne oplever en stresspåvirkning i forbindelse med arbejdsløsheden. Det skal vi være bedre til at tackle. Derfor igangsætter vi netop nu kurser, der skal gøre det lettere for begge parter at håndtere situationen, siger regionschef Allan Pedersen.

- Hvis vi ikke tackler medlemmerne rigtigt på det rigtige tidspunkt, har vi oplevet, at det hele går hen over hovedet på dem, tilføjer han.

Farlig stress

Ifølge Thomas Milsted, der er leder af Center for stress, er det en farlig form for stress, man oplever i forbindelse med at være arbejdsløs.

- Stress i forbindelse med arbejdsløshed er et overset problem. Usikkerheden og tabet af kontrol over sit eget liv stresser mere og er farligere end den stress, man oplever ved at have travlt på arbejdet, siger Thomas Milsted.

Han henviser til en engelsk undersøgelse, som viser, at den stress, arbejdsløse udvikler, er den negative og farlige stress.

I undersøgelsen deltog både erhvervsaktive og arbejdsløse og resultatet viste, at de arbejdsløse udviklede et meget højt indhold af det farlige og sygdomsfremkaldende stresshormon kortisol.

Samtidig oplevede den stressede arbejdsløse ikke at få det kick, som mange oplever, når de bliver positivt stressede i forbindelse med arbejde.

- Resultatet af den negative stress betyder, at den arbejdsløse bliver handlingslammet, mister energien, initiativet og selvværdet og det forværrer deres situation yderligere, siger Thomas Milsted.

Forværrer situationen

Symptomerne kan sagsbehandler Solveig Christensen hos BUPL's a-kasse i Odense også genkendende.

Hun mener, at koblingen mellem arbejdsløshed og stress er overset.

- Det er en voldsom belastning, at man ikke får et job, lige meget hvor meget man søger. Allerede efter to-tre måneder i ledighed kan vi mærke symptomerne hos mange ledige, siger Solveig Christensen.

- Stress er med til at forværre den arbejdsløses situation. Vi sætter derfor fokus på problemstillingen med temamøder, der skal medvirke til at den ledige i mister motivationenog overblikket, tilføjer hun.

Arbejdsløshed og stress er overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce