De fynske anarkister skriger endnu


De fynske anarkister skriger endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under Al Kritik kritiserer punkens vilkår på Fyn, hvor kun få spillesteder tør arrangere koncerter med de musikalske anarkister

Det odenseanske punkband Under Al Kritik har benyttet sig af D.I.Y.-metoden (Do It Yourself) til at indspille, mikse og producere deres album "Hold Kæft", som de tilmed selv distribuerer til deres koncerter og enkelte pladeforretninger.

- Vi laver hele lortet selv, ellers ville vi aldrig få noget udgivet. Den udkommer selvfølgelig ikke i en million eksemplarer over hele verden. Men vi har da tidligere solgt et par cd'er til både Frankrig, Tyskland og Japan, fortæller Danni Storm, der er forsanger, guitarist og stifter af bandet.

Han kalder albummet en fuckfinger til alle dem, der bare snakker for at snakke.

- Det er nok specielt rettet mod politikere, der lover en masse, de ikke holder. Derfor hedder det slet og ret "Hold Kæft", forklarer han.

Bandet startede i 2002 som en hybrid mellem punk og heavy metal. Med tiden har det udviklet sig til at være rendyrket punk med familiære bånd til halvfjerdsernes og firsernes største danske punkbands som War of Destruction, Razorblades og Enola Gay.

Desværre har punken langt fra så vækstfremmende vilkår som i tidernes morgen, hvilket ærgrer Danni Storm og kollegerne, da de påvirkes af blandt andet spillestedernes skeptiske holdning til genren.

- Det er næsten umuligt at komme ud at spille koncerter på Fyn. Jeg ved ikke om spillestederne er bange for, vi smadrer det hele. Det gør vi jo ikke. Selv om vi er anarkister, er vi jo ikke ude på at ødelægge. Jeg tror personligt heller ikke på det fuldstændigt anarkistiske samfund men mere på, at anarkisme er nødvendigt inden for kunst og musik, hvis man vil skille sig ud, forklarer Danni Storm.

Selv fik han øjne og ører op for punkmiljøet på det hedengangne Zekés i Odense. Først faldt han pladask for musikken. Senere kom passionen for punkernes påklædning og deres politiske holdninger snigende.

- Det er derfor, at vi mangler sådan et sted på Fyn. I dag er punkmiljøet alt for spredt, så de mange unge ved ikke, hvor de skal samles om deres livsstil, siger Danni Storm.

Modvilje mod punken

Fredag aften spiller Under Al Kritik således koncert i Ungdommens Hus i Fredericia og lørdag i Ungdomshuset i København. Der er ingen planlagte koncerter på Fyn.

- Det er jo lidt en skam, når vi har et nyt album, som vi gerne vil ud at præsentere for publikum. Men vi nægter at tigge om at få lov til at spille. Vi kan kun konstatere, at de lokale spillesteder ikke støtter op om punken lige nu. Men det kommer måske med tiden, for man kan jo se, at metalmusikken har fået bedre vilkår de seneste år i Odense, konstaterer Danni Storm.

Den 21-årige VUC-studerende lægger ikke skjul på, at punken handler om at provokere både gennem udseende og musik. Selv sidder han med sort neglelak, mørk øjenskygge, nittebælte og en t-shirt med logoet for broderbandet Kusse Kannibalerne.

- Jeg havde fået nok af det "normale", og derfor fandt jeg det nødvendigt at provokere på denne facon. Der bliver da ind imellem kigget skævt efter mig på gågaden i Odense, men det er jo egentlig også mit mål at støde nogen. Eller i hvert fald gøre dem opmærksom på punkens eksistens. Men folk burde kunne se ud over min påklædning. Hvis de gjorde det, ville de se, at jeg er en ganske flink fyr, konstaterer Danni Storm og tilføjer:

- Man er jo heller ikke nødvendigvis autonom, fordi man kan lide punk. Naturligvis deler man en stor del af venstrefløjens synspunkter, men derfra og til at kaste med brosten er der meget langt. Vores band lægger mere vægt på at beskrive mennesket som individ og behandle psykologiske aspekter som søvnløshed og skizofreni. Men man skal nok studere teksten nærmere for at fange hele budskabet, da det ofte går så skidestærkt til koncerterne, at man ikke fanger ret meget, indrømmer Danni Storm.
Fakta
Danni Storm stiftede gruppen Under Al Kritik i 2002

Han er det eneste medlem fra den oprindelige besætning. I dag spiller han sammen med Erik "Dr. Død", 18, Søren Thomas "Noller", 18, og Anders "Anders", 20.

Gruppens første koncert var 1. maj 2003, hvor de spillede "Mod de rige".

Deres album "Hold Kæft" udkommer den 7. januar

Læs mere på: www.underalkritik.tk

Over al forventning

Danni Storm har aldrig lært at spille efter noder. Han griber bare sin guitar og håber, at de powerakkorder, han skaber, lyder fedt.

- Det er også et signal, jeg gerne vil sende til andre unge. Skid hul i, at I kun kan spille to akkorder. Kom i gang med punkmusikken, så lover jeg, at I får det pissesjovt. Grunden til, at vi kaldte os Under Al Kritik var netop, at publikum ikke skulle forvente for meget af os musikalsk. Med tiden er vi blevet mere habile musikere, så vi har overvejet at ændre navn til Over Al Forventning for at se, om det skaffer flere jobs, griner Danni Storm.

De fynske anarkister skriger endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce