Arier om Andersen

Musikeren Elvis Costello vinker til publikum i Operaen i København lørdag.
Foto: Polfoto

Arier om Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockstjernen Elvis Costello viser nye talenter med en flot operaforestilling om H.C. Andersen

KONCERTOPFØRELSE: Elvis Costello "The Secret Songs" i Operaen på Holmen i København

Det var en ganske enestående oplevelse at sidde i Danmarks nye operahus i går eftermiddag og høre rockkamæleonen Elvis Costello opføre sin hyldest til H.C. Andersen.

Et musikalsk eksperiment i grænselandet mellem krystalklare popmelodier og komplekse operaarrangementer.

Sammen med sine fire musikere - der spillede på alt fra banjo til piano - og den svenske operasangerinde Gisela Stille opførte Costello 10 arier under titlen "The Secret Songs". Costello selv var scenens absolutte centum. Iført høj sort hat tog han selv rollen som den fynske digter i sangene, der alle tager udgangspunkt i Andersens betagelse af den uopnåelige svenske operadiva Jenny Lind.

Den besynderlige kærlighedshistorie er således også omdrejningspunktet for den kammeropera, som efter planen skal være færdig i løbet af de næste par år.

Der er stadig et stykke vej til den sidste node er skrevet, og på nogle måder virkede gårsdagens koncertopførelse en smule ufærdig. Ikke mindst fordi de 10 nye sange var overstået på en time - det er lidt skrabet, når billetterne koster op til 700 kroner.

Til gengæld var store dele af det, vi fik, tæt på fremragende. Især når det lykkedes Costello at tilføre de kuldegysende melodilinjer, som han er en mester i, til de opfindsomme og snirklede kompositioner.

"He has forgotten me completely", var det melodiske højdepunkt. En storslået arie med et fantastisk omkvæd serveret som en duet, hvor Costellos rockstemme og Gisela Stilles imponerende sopran på elegant vis stod over for hinanden.

Sådan sluttede koncerten så storslået, da Costello og co. gentog den som ekstranummer. Og dermed fik Costello understreget, hvorfor det giver mere end god mening at trække en rockmusiker ind i et operahus.

Elvis Costello: "The Secret Songs" opført i Operaen på Holmen i København lørdag aften og søndag eftermiddag. Den tredje og sidste forestilling er i aften i Musikhuset i Århus.

Arier om Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce