Rockere skyldige i overfald

Da sagen mod fire Bandidos-rockere startede for 14 dage siden, mødte mange af kammeraterne op ved Landsretten. I går var der ro, og kun enkelte Bandidos-medlemmer og kærester til de tiltalte fulgte sagen.
Foto: Jens Dige/POLFOTO

Rockere skyldige i overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tolstrup-sag: To Bandidos-sympatisører dømt for overfald - "bagmand" frikendt

NYBORG/KØBENHAVN: Næsten tre år efter, fængselsinspektør Jens Tolstrup blev overfaldet i sin have i Nyborg og slået ned med baseball-køller, er sagen ved at være afsluttet.

To Bandidos-sympatisører blev nemlig i går i Østre Landsret i København kendt skyldige i overfaldet.

De to - den 26-årige Mikael Sartil og den 24-årige Rasmus Vanman Munk Jensen - blev også kendt skyldige i at have forsøgt at køre en tilfældig fængselsfunktionær ned foran Statsfængslet sidste år.

I sagen om overfaldet på Tolstrup var også et fuldgyldigt Bandidos-medlem, Michael Kenneth Pedersen - tiltalt. Ifølge anklagerne var han en slags bagmand bag det uhyggelige overfald, men nævningene ville ikke kende ham skyldig i det forhold.

Han gik til gengæld ikke fri i sagen om påkørsels-forsøget. Her fandt nævningene, at han var planlægger og bagmand, mens et andet fuldgyldigt medlem af Bandidos blev frikendt, og han kunne forlade retten som en fri mand - efter at have siddet varetægtsfængslet i omkring et år.

Nævningene skulle bruge omkring seks timer i går, før de var klar til at afsige deres kendelser over de fire tiltalte rockere.

Inden, de gik i enerum, havde retsformanden, Bent Østerborg, givet sin retsbelæring, hvor han blandt andet slog fast, at vidneudsagnet fra det meget omtalte hemmelige vidne, "Vidne 2" ikke burde forkastes, selv om sagens fire forsvarere i dagevis har forsøgt at sætte spørgsmålstegn ved vidnets troværdighed. Men retsformanden understregede også i sin tale til nævningerne, at "Vidne 2"s udsagn ikke måtte stå alene. Der skulle også andre beviser til.

Men det blev altså i høj grad "Vidne 2", som fældede de tre rockere, der nu er kendt skyldige i sagen.

Efter nævningene havde afgjort skyldsspørgsmålet, vidste advokat Bjørn Elmquist ikke rigtig, om han skulle være glad eller skuffet. Hans klient, Michael Kenneth Pedersen, blev frikendt for at stå bag Tolstrup-overfaldet men dømt for påkørselsforsøget.

- Jeg har svært ved at forstå, hvordan nævningene kunne finde ham skyldig, for det blev jo aldrig klart, præcis hvad min klient havde med overfaldet på fængselsfunktionæren at gøre.

Odense-advokaten Anne-Birgitte Bjerre-Olsen forsvarede en af de to supportere, der blev dømt i samtlige forhold, og hun nøjedes med at sige, at hun var skuffet over resultatet.

Den frifundne Bandidos-rocker så til gengæld ikke spor skuffet ud, da han endelig kunne komme ud i friheden. Han faldt sin kæreste om halsen og afslog i øvrigt at kommentere frifindelsen over for pressen.

De to anklagere havde også god grund til at være tilfredse med nævningenes afgørelse, men de vil ikke kommentere afgørelsen, før udmålingen af straffene er afgjort.

Det er nemlig det eneste spørgsmål, der nu er tilbage af nævningesagen, og straffenes længde afgøres først ved et retsmøde i Landsretten torsdag i næste uge.
Kendt skyldige
I forbindelse med overfaldet på Jens Tolstrup er de to Bandidos-sympatisører kendt skyldig i vold mod tjenestemand og for legemsangreb af særlig farlig karakter.

I sagen, hvor man forsøgte at køre en fængselsbetjent ned, er de to sympatisører og det fuldgyldige Bandidos medlem dømt for vold mod tjenestemand og for "af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed" plus forsøg på legemsangreb af særlig farlig karakter.

De tre er desuden dømt for overtrædelse af straffelovens § 181 - brandstiftelse - fordi de brændte den bil af, som de havde forsøgt at ramme fængselsbetjenten med. Bilen var stjålet.

Endelig er de to sympatisører dømt for røveri af særlig farlig karakter mod grænsekøbmand Kay Uwe Jensen.

Rockere skyldige i overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce