- Højskolen er i fare


- Højskolen er i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRUET: Uenighed om strategien kaster Kerteminde Højskole ud i dyb krise

KERTEMINDE: Der er overhængende fare for, at Kerteminde Højskole må lukke.

Så kontant er udmeldingen fra Britta Schall Holberg, folketingsmedlem (V) og indtil for nylig formand for højskolen, efter et ekstraordinært møde i højskolens bestyrelse tirsdag aften.

Efter mødet valgte både Britta Schall Holberg og forstander Birgitte Kastrup, der blev ansat for halvandet år siden, at gå. Også bestyrelsens revisor har kastet håndklædet i ringen.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger er det intern uenighed i bestyrelsen og højskolens betrængte økonomi, der er årsag til bruddet.

- Jeg har meddelt bestyrelsen, at den skal finde en anden formand. Vi har nu igennem tre år gået fra den ene redningsaktion til den anden og kæmpet og slidt for at få højskolen på ret køl, fortæller Britta Schall Holberg.

Det var kuldsejlingen af endnu en redningsplan, som slog hovedet på sømmet for Britta Schall Holberg.

Ifølge den nu afgåede formand var det afgørende for højskolens overlevelse, at Kerteminde Kommune ville ophæve to klausuler om, at der kun må drives undervisningsvirksomhed på stedet og at kommunen har en tilbagekøbsret på jorden.

- Da Kerteminde Kommune ikke ville være med til det, og der samtidigt var modstand fra lærerstaben og dele af bestyrelsen mod det koncept, som kunne redde højskolen, valgte jeg at gå, fortæller Britta Schall Holberg.

Overlevelse truet

Planen, der skulle redde højskolen, gik ud på at omdanne en del af bygningerne til kursussted for foreninger og erhvervsliv.

Indtægterne herfra skulle kompensere dels for det faldende elevtal på højskolen og dels for manglende lejeindtægter fra seminariet, som for nylig måtte opgive at starte en ny turistlederuddannelse.

På grund af klausulerne har det været umuligt at rejse penge til planen, der ifølge Britta Schall Holberg også stødte på modstand internt.

- Desværre har medarbejderstaben og dele af Dansk Husflidsselskab ikke helt forstået, at den omstilling er absolut nødvendig, hvis højskoledelen skal overleve, siger Britta Schall Holberg.

Afslaget fra Kerteminde Kommune er ifølge Stiftstidendes oplysninger kun foreløbigt, idet kommunen har sendt spørgsmålet til vurdering i Kommunernes Landsforening.

Kerteminde Kommune har desuden bedt højskolens bestyrelse komme med en vision for fremtiden.

- Det er ikke en plan, vi mangler, men midler til at finansere den daglige drift, fastslår Britta Schall Holberg.

- Hvordan ser fremtiden ud nu for Kerteminde Højskole?

- Der er en overhængende fare for, at højskolen må lukke, siger Britta Schall Holberg.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Finn Glibstrup, formand for Dansk Husflidsselskab, der driver højskolen og som har flertal i bestyrelsen.

Bestyrelsens næstformand Otto Pilgaard ville heller ikke kommentere sagen udover, at bestyrelsen skal diskutere situationen snarest.

Borgmester Else Møller var heller ikke at træffe for en kommentar.

- Højskolen er i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce