Khalil Latifi tror ikke længere på, at det danske samfund vil ham det godt
Han er helt med på, at han skulle straffes. For at forsøge at slå sin kone ihjel. Fordi hun ville skilles, fik han den 6. februar 2003 en dom ved Vestre Landsret på seks års fængsel.

- Det var forkert. Det slog klik for mig. Jeg havde det meget dårligt. Min familie har altid betydet alt for mig, forklarer Khalil Latifi om episoden foran det jyske krisecenter for kvinder, der kostede ham et godt job som ingeniør hos vindmøllefirmaet Vestas og samtidig sendte familien med de tre store børn på uvis kurs.

Han har afsonet i arresten i Vejle og Statsfængslet i Horsens, før han blev overflyttet til Nyborg.

Og på intet tidspunkt har han følt, at det var meningen, at fængslet ville hjælpe ham tilbage til samfundet.

Ingen forklaringer

- Det er som om, der er lagt op til, at jeg skal være her altid. Jeg har virkelig forsøgt at holde modet oppe, men støder hele tiden hovedet mod en mur. Uden at få en forklaring på hvorfor, siger Khalil.

Han fremstår som en rolig, nydelig midaldrende herre. Velformuleret og reflekterende, men også desperat over sin situation.

- Jeg kan ikke klare mere. Kommer jeg i isolation på grund af den her artikel, så går jeg i sultestrejke til døden, siger han.

Han har taget det drastiske skridt at bede sin advokat om at han bliver sendt til Iran. Sker det, kan han rejse den 5. august og således slippe for den sidste halvdel af straffen.

Dårlig kommunikation

- Så vidt jeg ved, er det aldrig sket før. Men i første omgang har jeg nu tænkt mig at forsøge at tale ham fra det.

- Hvorfor skulle han dog udrejse. Han har jo fuldt ud lige så meget ret til at være her som du og jeg, siger Gert Nørrevang, advokat for Khalil Latifi.

Han er meget kritisk over for den måde Khalil Latifi er blevet behandlet på.

- Det handler meget om kommunikationen fra Kriminalforsorgen.

- Vi har ikke på noget tidspunkt kunnet få en forklaring på, hvorfor de nægter ham udgang, uddannelse og i det hele taget behandler ham anderledes end reglerne normalt foreskriver, siger Gert Nørrevang.

Han har nu bedt ombudsmanden gribe ind over for Statsfængslet i Nyborg.

- Ham skal Kriminalforsorgen jo i hvert fald svare, når han stiller spørgsmål, siger Gert Nørrevang.

Han har ligeledes sendt sagen til justitsminister Lene Jespersen (K).

- Jo mere man kigger på denne her sag, jo værre ser det ud, siger Gert Nørrevang.
  • fyens.dk