Hvide Lars må igen bag tremmer


Hvide Lars må igen bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORKRIMINEL: Flugtkongen Lars Hitchinson Hansen tilstod i går 170 forhold begået siden 2001

NYBORG: Han er en af landets bedst kendte nyborgensere. 41-årige Lars Hitchinson Hansen, flugtkonge og storkriminel. I går blev han ved retten i Aalborg dømt for hele 170 kriminelle forhold. Det giver et år og ni måneder bag tremmer.

Hvide Lars, som han bliver kaldt, er nemlig kendt for flere gange at have drevet gæk med fængselspersonalet ved at flygte. En af de mere kuriøse historier stammer fra Nyborg Arrest. Hver nat stak han af gennem et selvlavet hul i væggen. Efter en tur i Nyborgs natteliv sørgede han så for at være tilbage i arresten inden morgenmaden.

Men nu har lovens lange fingre altså igen grebet fat om Lars Hitchinson Hansen, der i øvrigt har skiftet navn til Knud Erik Hansen.

Mere end syv millioner kroner har udbyttet været for forskellige kriminelle handlinger begået mellem 2001 og 2004.

I 2001 startede han et cateringfirma i Aalborg. Men mens han flittigt hyrede personale og fik varer hjem, så gik det straks anderledes med at betale kreditorerne. De fik nemlig ikke en krone. Det samme gjaldt skattevæsenet, der ikke fik den kildeskat, som Lars Hitchinson Hansen ellers over for de ansatte hævdede, at han betalte.

Da han nogle år havde kørt fidusen i Aalborg, var der ikke rigtig flere kreditorer at snyde. Derfor rykkede Hvide Lars forretningen til København og kørte videre på samme måde. I alt nåede han at svindle sig til cirka 5.960.000 kroner.

I starten af 2003 lukkede han så sine cateringfirmaer, der i øvrigt var kørt med stråmænd i spidsen. Men den kriminelle løbebane kunne han ikke lægge bag sig.

En række meget professionelle indbrud fulgte snart efter. Målet var mærkevarer og designprodukter. Med stjålne nummerplader på varevognen kørte han op til en villa, klippede telefonledningerne over og brød ind. Som regel gjorde han det alene, men i enkelte tilfælde havde han en anden person med. Lars Hit-chinson Hansen erkendte i går 10 indbrud med et samlet udbytte på 1.160.000 kroner.

Anklageskriftet lød på 186 forhold, hvor han altså nøjedes med at erkende de 170.

- Men de sidste var nogle forhold, hvor beviserne ikke var særligt stærke, ligesom det ikke ville spille den store rolle strafmæssigt, fortæller anklageren, politiassessor Jesper Rodkjær fra Aalborg Politi.

Han siger også, at der var en vis strafmæssig rabat ved, at Lars Hitchinson Hansen tilstod, ligesom det også spillede ind, at det meste blev begået i 2001. Ud over fængsel skal han også betale kreditorerne, hvad han skylder.

- Men det sker nok næppe, konstaterer Jesper Rodkjær.

Allerede som helt ung i Nyborg begyndte Hvide Lars sin kriminelle løbebane med at organisere indbrud, men han har altid holdt sig fra vold og narkokriminalitet.

Han skal ikke ind at afsone med det samme, men vil blive indkaldt senere. Så bliver det spændende, om der skal skrives nye flugtforsøg ind i hans historiebog.

Hvide Lars må igen bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce