Til kamp mod ondskaben

Væbneren Feo i skikkelse af Sabine Mogensen kæmper en drabelig kamp for nå frem til Kejserens Sten. De er det eneste, som kan forhindre ondskaben i at sejre i kejserriget.foto: poul Madsen

Til kamp mod ondskaben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUNT: Drengene er vilde med at slås i ungdomsskolens nye musical

NYBORG: Guldbelagte sværd, køller foret med skumgummi og økser i gaffatape-betræk er blot nogle af de rekvisitter, der indgår i "Vinters Tinde" - dette års eventyrmusical fra Nyborg Ungdomsskole.

Under stærk inspiration fra filmatiseringerne af Tolkiens "Ringenes Herre" er der nemlig godt med kampscener på repertoiret.

- Vi kan mærke, at drengene virkelig har været oppe på mærkerne i år for at få en rolle med slagsmål i, fortæller medinstruktør Jesper Nielsen.

Han var noget nervøs for, om de unge ville komme til skade i kampens hede, når alle 30 skuespillere slås på scenen på een gang. Men heldigvis har lidt instruktion fra en stuntmand afværget de værste skrammer.

Koreograferet slåskamp

- Vi har lært faldteknik, og hvordan vi parerer slag. Men ellers handler det om koreografi, siger Mourad Amraroui på 18 år, som spiller general i musicalen.

- Ja, det er faktisk ligesom med dans. Der er nogle serier, som vi gentager, og vi har alle sammen en fast slåspartner på scenen, forklarer Anna Clante på 14 år.

Selv om hun ikke fik en af de blandt pigerne meget eftertragtede roller som elverpige, er hun glad for at være med.

- Det bliver sjovere og sjovere at være gnom for hver gang, vi øver, siger hun.

Spontan replikændring

Replikkerne til "Vinters Tinde" er ikke skrevet ned nogen steder. At, hvad eleverne har fået, er et oplæg, hvor handlingen er beskrevet. Så må de selv improvisere sig frem. Den metode synes de tre instruktører Jesper Nielsen, Torben Hansen og Signe Hansen virker bedst.

- Når det er urutinerede skuespillere, vi arbejder med, lyder det mest naturligt, når de selv formulerer sig, siger Jesper Nielsen.

- Og så kan det jo blive ret morsomt, tilføjer han.

Det synes ungdomsskoleeleverne også. De er alle sammen ved at knække sammen af grin lidt senere, da gnom-overarkivaren under prøverne afviser mørkets søstre med ordene:

- Jeg har virkelig ikke tid til at hjælpe jer. I har jo heller ikke noget lånerkort her til!

I et kort øjeblik må de to sortklædte mørkets søstre skære en grimasse. Men så finder de tråden igen og får forbandet overarkivaren - helt efter drejebogen.

"Vinters Tinde" spiller på Borgeskovskolen kl. 19.00 fra den 12. - 16. april.

Biletter af 50 kr. kan købes ved indgangen eller bestilles på 28830654 mellem kl. 14-15 i påskeferien.

Til kamp mod ondskaben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce