Galleriets private charme

Hvis alt består i hinandens modsætninger, så er Birgitte-Evelyns figurative billeder en smuk ledsager til Galschiøts provokerende realisme. Gallerie Rye i Bogense har åbnet stuerne for en ny udstilling.

Galleriets private charme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDSTILLING: Fantasi eller virkelighed i Bogense, hvor Gallerie Rye samler provokation og erotik i dagligstuen

BOGENSE:For 12 år siden blev den opstillet i 20 europæiske byer. Siden har den kunstneriske happening været det meste af kloden rundt - og nu er den indre svinehund også nået til Bogense.

Igår fik skulptør Jens Galschiøts provokerende "Min Indre Svinehund" så plads i Adelgade, hvor skulpturen i bronze frem til den 20. maj byder indenfor i Gallerie Rye.

Knap så høj og ved siden af står den 24-årige galleriejer og tilflytter Martin Hemmingsen. Han er parat med sin første store udstilling i gården, der i sine velmagtsdage husede både autoværksted og cykellager. I dag er det endt med 200 kvadratmeter, der giver spalteplads i boligmagasiner. Men foruden plads til privatliv er der også rum til et udpluk af kunst fra Odense til Otterup.
Galleriejer Martin Hemmingsens far, Brian, sloges med Jens Galschiøts skulptur
Galleriejer Martin Hemmingsens far, Brian, sloges med Jens Galschiøts skulptur "Min Indre Svinehund", som de kommende seks uger har fast plads i Adelgade, overfor Bogense Hotel.

Drøm eller virkelighed

Udstillingen Fantasi eller Virkelighed er en dobbeltudstilling, hvor Galschiøts univers mødes af Birgitte-Evelyns erotiske og sensuelle billeder i olie.

21 af slagsen, der både rusker i mænds og kvinders fantasier, har fået plads i den nybagte galleriejers soveværelse, spise- og dagligstue

På den anden side af ruderne fra gulv til loft, skriger "Hungerdrenge" i bronze og "Skamstøtten" i lille udgave til publikum. Den ortodokse muslim i bedestilling kan erhverves for 88.000 kroner med titlen Qulissekrop I. Her er nænsomt udstillet 24 stykker barsk realisme og provokation fra Odense-kunstneres omfattende produktion på Banevænget.

- Det er en af mine største drømme, der er gået i opfyldelse. At få lov at præsentere Galschiøt, som jeg kan huske helt tilbage, fra jeg var dreng på Midtfyns Festivalen, hvor han gik rundt og samlede underskrifter, fortæller Martin.

Martin har malet siden han knap kunne gå. Og fascinationen for kunsten, var årsagen til, at han i fjor lejede sig ind på købstadens hovedstrøg. For at bo med sin søn Emil på tre år mellem kunst i alle afskygninger.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at give landets mindste købstad et kulturelt løft. Her er jo både marina, en lille rolig by, havet og naturen, tilføjer Martin, som glæder sig til en sommer med masser af publikum.

Keramik, litteratur og forskellige workshops er det nye liv på toppen af Nordfyn, hvor han de kommende seks uger bor mellem skarpe modsætninger i hverdagen.

Barsk realisme fra Galschiøts hånd og et grænsesøgende feminint univers fra Birgitte-Evelyn er udset til at gå hånd i hånd.

- Det er fantastisk, bemærker galleriejeren fra sit hjem, hvor han holder åbent for modsætninger i kunsten frem til den 20. maj.

Og i øvrigt fortsætter med åbent galleri fra tirsdag til søndag hele sommeren.

Galleriets private charme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce