Da Danmark blev besat


Da Danmark blev besat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uanset hvad man mener om neutralitetspolitikken, samarbejdspolitikken, Modstandsbevægelsen og argumententerne for og imod, så har de fem mørke år fra 1940 til 1945 ikke til sinds at forblive i mørket.

Hvert år dukker nye publikationer om 2. verdenskrig op i handelen, og i år bliver ingen undtagelse.

"9. april. Da Danmark blev besat" hedder forlaget Dokumentas' bidrag. Det er Det Historiske Hus i Odense der har produceret bogen, som er skrevet af Flemming Søeborg.

Den bygger på samtidige beretninger, artikler og breve med de danske soldater, der deltog i forsvaret og interviews med mennesker, som oplevede det tyske angreb. Derudover fortælles om optakten til besættelsen og om de storpolitiske og militære forhold. (192 s., 229 kr.)

Borgen venter til den 18. april, men så sender forlaget også 688 sider i hardback på gaden. Det er Stephen E. Ambroses "D-Dag, 6. juni 1944", der kom i originaludgave i 2002, der er tale om, og den er blevet kaldt gribende, levende, minutiøs og yderst læseværdig.

Jyllands-Postens Forlag kalder sit bidrag et storværk. Det hedder ganske enkelt 2. verdenskrig og er skrevet af tre britiske militærhistorikere.

På 320 sider i stort format, gennemillustreret med fotos, kort og grafiske fremstillinger fortælles om slagets gang på slagmarkerne i Europa, Afrika, Rusland og Stillehavet, de strategiske og taktiske forhold afdækkes, øjenvidneberetninger dokumenterer, og det samme gør et væld af billeder. Endelig beskæftiger bogen sig også med analyse af konsekvenserne af de fem brutale år. Bogen koster 299 kroner og udkommer på tirsdag. (aa)

Da Danmark blev besat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce