Korsør Kommune gav tilladelse til at lade færgen "Kong Frederik" sejle fra Danmark, selv om der manglede væsentlige oplysninger.

Der rejses nu tvivl om Korsør Kommunes beslutning om ikke at kategorisere den omstridte storebæltsfærge "Kong Frederik" som skrot.

Det skibsregister, hvor den 50 år gamle færge er ved at blive indregistreret, optager nemlig kun skibe på over 18 år, hvis de skal sejles til skrotning.

Det fremgår tydeligt af skibsregistrets hjemmeside. Men de oplysninger har Korsør Kommune tilsyneladende overset, da man besluttede ikke at beslaglægge den omstridte færge.

Onsdag morgen forlod den Halskov Havn med kurs mod fjerne himmelstrøg.

Det er rederiet Jupiter Shipping Management, der har købt "Kong Frederik". Færgen har ligget i Korsør Havn i de seneste to år og er i øjeblikket ved at lade skibet indregistrere på St. Vincent i Caribien.

De nye ejere har været mistænkt for at ville skrotte færgen på den berygtede Alang-strand i Indien, som de ifølge Greenpeace har gjort med 10 andre skibe inden for de sidste to år.

Skibsregistret på St. Vincent kan udstede en særlig tilladelse til, at et så gammelt skib som "Kong Frederik" kan sættes i drift. Men den tilladelse eksisterer ifølge civilingeniør Jacob Hartmann fra Greenpeace ikke.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Indiens højesteret: Rigtigt at skrotte "Kong Frederik IX"

Slaget om Kong Frederik er tabt

Slaget om Kong Frederik er tabt

Skrotning af Kong Frederik er i fuld gang

Skrotning af Kong Frederik er i fuld gang