FIRMABOLD: Gamle drenge, gode ben og grønne mænd
RINGE: Vel er dette ej Globen i Stockholm, og vel er dette ej håndbold. Men bolden er rund, og alt kan ske, som avisens sportsredaktør altid skriver.

I stedet for at være misundelig over, at nogen flyver til håndbold-EM i Sverige og ser drenge blive til mænd, cyklede redaktionens søndagsvagt op til hallen i Ringe. Til firmafodboldens finalestævne, hvor mænd bliver til drenge... og kvinder bliver til overs.

Vi fulgte slutspillet i veteranpulje 2, hvor kampen om første til fjerdepladserne stod mellem Bureauet, Sdr. Nærå Old Boys, Salon Cherry og Sølvholdet.

Det taktiske oplæg

Kapelmester Leif Faber har i ti år været holdleder for Bu-reauet, opkaldt efter hans bookingbureau, der i år kun kunne stille med fem mand.

Kapelmesteren deltog med tømrer Lars Sørensen på mål, tømrermester Carsten Knudsen som spydspids, den tidligere OB'er og 9'er, og nuværende direktør, Reihdar Hansen, på højrefløjen samt Allan Hansen, tidligere OB, landsholdet og gennem mange år Albanis depot i Ringe som spilfordeler.

Turneringen

Holdlederen valgte bevidst fra starten at sætte sig selv på bænken for at give sit hold de bedste chancer. En afgørelse Allan Hansen var enig i:

- Bare snak med Faber... og giv dig god tid, tilføjede han, inden Bureauet gik ind til sin første af seks kampe.

I kampen forinden havde stævnets ældste deltager, 75-årige Egon Gilkrog, scoret Ringe Kommunes sidste mål i 5-0 sejren over De Grønne, opkaldt efter et af bryggeriet Tuborgs produkter, og sammensat af stamspillere fra City Pub. Bureauet tabte første kamp 3-4 til Salon Cherry, hvis giftige angriber Knud Høstrup scorede hattrick. Salon Cherry har sit navn fra holdlederens hustrus frisørsalon i Årslev.

Allerede i anden kamp stod det lysende klart, hvorledes Bureauets to gamle divisionsspillere havde tænkt sig at udspille modstanderne. Reidhar Hansen lurende på fløjen med Allan Hansen som spilfordeler på midten.

Han fordelte spillet både den ene og den anden vej, og så måtte Lars Sørensen dække Bureauets mål med sine 240 pund.

- Hvad gør vi, spurgte Carsten Knudsen sin holdleder inden kamp nummer to.

- Starter på samme måde, svarede Leif Faber og stillede sig uden for banden.

Seksdagesløbet

Først i tredje kamp kom han på banen, og nu begyndte trætheden at melde sig hos Bureauets spillere, der endnu ikke havde været skiftet ud. Faber holdt til to minutter på banen og sendte Carsten Knudsen ind igen, så han kunne hjælpe Reihdar Hansen med at score.

Imens forsøgte Allan Hansen at trække tempo ud af kampene, og i fjerde kamp mod Sdr. Nærå Old Boys var der ved at være udsolgt.

- Det er det seksdagesløb. Det sidder stadig i benene, stønnede en heftigt svedende Allan Hansen, da holdet tog sig en forfriskning i cafeteriet.

Han var i fredags på sponsortur med Ringe Boldklub til seksdagesløb og kom først i seng lørdag morgen, da det blev lyst.

- I skulle være blevet i OB med det tempo, I spiller med, lød det henne fra bordet nærmest køledisken.

Johnny "Elkjær" Larsen fra De Grønne kom truende hen til Bureauets bord og forklarede, at han fik sit øgenavn, da han i 1964 lavede et mål for Tåsinge.

- Vi spillede mod Bagenkop og vandt 4-1.

- Jamen, Preben Elkjær spillede da ikke fodbold i 1964?

- Nej nej. Men de var klar over, at han nok skulle blive til noget, lo Johnny "Elkjær" Larsen og vendte tilbage til stamspillerne.

I de sidste to kampe kom holdet hurtigere til afslutningerne.

- Er det kontravægten, der er for lille, råbte Carsten Knudsen ind til Leif Faber, der netop på syv meters afstand havde kanoneret bolden op over haluret.

Afgørelsen

Allan Hansen blev noteret for en scoring på straffespark, og Reihdar Hansen blev mere og mere irriteret. Især da et af hans skud ramte venstre stolpe, røg over til højre stolpe, tilbage til venstre stolpe... og ud. I de to sidste kampe blev Bureauet banket 3-0 af Salon Cherry og 4-1 af Sølvholdet, og Reihdar Hansen måtte indkassere en udvisning.

Allan Hansen kom nu ikke over midterlinjen og hamrede den ene bold efter den anden op over målet.

- Der kommer sgu ikke mere ilt til hjernen, hvæsede han.

Reihdar brugte sine sidste deciliter luft på at skælde ud over dommeren.

- Det er i orden, at han ikke kan flytte sig, men han kunne godt dømme ordentligt, hvislede han. Men han blev også stemplet to gange i den sidste kamp, hvor Sdr. Nærå Old Boys fik to hurtige mål, fordi bolden ikke kunne komme forbi dommeren.

Tavse fulgte de den sidste kamp, hvor Salon Cherry sikrede sig førstepladsen. Ligesom i fjor.

Analysen

- Hvad gik der galt?

- Vi skulle have været 6-7 mand til at skifte ud, mente kapelmesteren, inden han gik op for bestille øl og æggekage til Bureauet.

Til sin og holdets store overraskelse blev de kaldt ned til præmieoverrækkelse, fordi en fintælling viste, at Bureauet kom på andenpladsen og dermed vandt fem flotte par bomuldsstrømper.

Finalestævnet var det sidste i denne sæson. 32 hold fra Ringe, Årslev og Ferritslev har kæmpet om pokalerne.
  • fyens.dk