Håndværket forpligter


Håndværket forpligter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Dansk kormusik lige nu" - følger den op på den lange og levende tradition for korsang her i landet?

Med denne lille koncert gav det dygtige "Lille MUKO" med sin dirigent Jesper Grove Jørgensen en spændende præsentation af sange fra det seneste tiår.

Komponisten Sven Erik Werner er bevidst om sin forpligtelse over for publikum og musikere.

I hans to sange klinger det bedste fra den danske sangskat. Fædrelandssangen "Der er et land" giver Werners nutidige tekst rigtignok en underfundig, tør ironi. Under Werners arbejde med "Hvor Nilen vander" til H.C.Andersens tekst - fortalte dirigenten - "blev han afbrudt af sin nabo, der måtte vide, hvem der havde skrevet den dejlige melodi, som han kendte så godt"!

Det samme skær af det velkendte havde Jesper Hendze holdt sig for øje i sin nye"Adventslysene". Allerførst uropførte koret den smukke, enkle salme, og som afslutning kunne vi alle sammen synge den, godt sat i gang af Hendzes fine brug af starten på "Bamses fødselsdag".

Erik Jørgensen var ligeledes bevidst enkel med respekt for teksten i Heinesen-digtet "Græsset grønnes" og det store fragment af J.P.Jacobsens "Gurresange".

Programmet spændte fra det enkle til mere højspændt kunstmusik. Altsammen gennemarbejdet og fri for konstruerede moderne eksperimenter.

Søren Barfoeds Shakespeare-sonnet 33 og Matti Borgs tyske "Mörike-Gedichte" gik i højere grad på opdagelse i samklangene uden derved at sætte velklangen over styr.

I Sunleif Rasmussens fem færøske korsange vandrer musikken frit omkring ud fra en fast tonal base. De blev mærkeligt nok sunget på engelsk - mon ikke de stemningsrige naturbilleder og komponistens særpræg havde stået stærkere på originalsproget?

Koncerten gav stof til eftertanke.Dagens komponister skriver spændende musik af høj kvalitet for amatører og professionelle. "Dansk kormusik lige nu" lever og har det godt.

Håndværket forpligter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce