Heimburgers hjemmebane


Heimburgers hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BOPÆL: Jens Heimburger arbejder i København, Århus og Paris, men bor lidt nord for Hundstrup på Sydfyn. - Man skal ikke overromantisere det, for her kan godt nok være hamrende mørkt, siger han

Familien Heimburger har snart boet på Flintholm Gods nord for Vester Skerninge i to år, og foreløbig har de ikke fortrudt et øjeblik, at de vendte Hellerup og hovedstaden ryggen.

- Man skal ikke overromantisere det, for her kan godt nok være hamrende mørkt, og nogle gange lugter her af ammoniak, siger den 38-årige erhvervsmand, som er gift med Litten Gervang.

- Men vi er oprindeligt fra Lolland og Falster, så vi føler bare, vi er vendt tilbage til rødderne ved at flytte på landet, siger Jens Heimburger, som sammen med sin kone har tre børn på 14, 10 og snart to år.

Solgte sit livsværk

Han er "godt polstret", selv bryder han sig ikke om ordet mangemillionær, efter at han i 2000 solgte sit it-firma Ahead til franske Valtech.

I dag er han nordisk direktør og medlem af det franske moderselskabs bestyrelse, selv om hans aktiepost er beskeden.

Dengang handelen foregik, blev det vurderet, at han fik mellem 200 og 300 mio. kr. for sin virksomhed.

- Men en del af midlerne var båndlagt i aktier. Og siden gik det jo katastrofalt for branchen og for mine aktier, men det var kun fair, for vækstmulighederne var urealistiske, siger Jens Heimburger, som stadig er velhavende og ikke er flyttet til Fyn af økonomiske årsager.

Tættere på naturen

- Vi har altid været glade for at komme på landet, og selv om økonomien ikke er det vigtigste, så får man tre gange så meget for pengene her ovre, siger Jens Heimburger, der oprindeligt er uddannet shippingassistent hos A.P. Møller.

- Inden vi fandt Flintholm, havde vi kigget på landejendomme forskellige steder i landet gennem syv-otte år, fordi vi gerne ville tættere på naturen, skov og vand, siger den 38-årige.

Han og hustruen, som driver Galleri Flintholm i godsets ombyggede kostald, kendte i forvejen området, da de har et par venner, som har boet på godset Langeskov få kilometer fra Flintholm siden begyndelsen af 1990'erne.

- Vi faldt hurtigt for Flintholm, blandt andet fordi bygningerne er så velbevarede. De er ikke blevet ødelagt af intensiv landbrug gennem tiden, siger Jens Heimburger, som måtte på venteliste hos den hidtidige ejer, Marie Louise Sørensen, inden godset med hovedbygning i nyklassicistisk stil blev ægteparrets.

Nu er væggene udsmykket med moderne kunst, og selv om de rummelige stuer er indrettet med klassiske møbler og rolige farver, befinder det unge ægtepar sig fint i hovedbygningen fra 1842.

Langt til det hele

- Man skal kunne holde hinanden ud. Ellers skal man ikke flytte så afsides, for man får en del tid sammen i familien, siger Jens Heimburger, som ikke forsøger at negligere, han er havnet på landet.

- Der er lidt langt til det hele. Det synes vores døtre også. Men så er det heller ikke værre, siger han.

- De skulle også hele tiden køres rundt, da vi boede i et villakvarter, siger den 38-årige falstring, der både er til ro og høj puls, og som blandt andet huskes for en kort turbulent tid som konservativt medlem af Folketinget.

Skeptiske venner

- Selv om det om vinteren kan være lidt fedtet på de små veje hernede, så regner jeg ikke køreturen som noget særligt, siger Jens Heimburger, hvis holdning adskillige af parrets venner og bekendte i København ikke deler.

- Vi siger til dem, at det altså er super let at komme hertil. Men for dem er Lejre, som ligger 40 kilometer fra København, langt væk, siger Jens Heimburger.

Derfor har ægteparret sørget for fornuftige gæstefaciliteter, og de lange køreture i den grønne Range Rover med gule plader tager Jens Heimburger med højt humør.

- Selv om det koster to timer i bilen både ud og hjem at bo sådan et sted, så er der så meget andet, der er godt, siger Jens Heimburger, der kører mere end 50.000 kilometer om året mellem Flintholm og typisk Århus, Billund og København.

Som Nordnorge

Han holder af at gå tur i sine skove med hunden Alfons, som er opkaldt efter den svenske tegneseriefigur, at gå på jagt og ellers nyde stilheden.

- Der kan godt være lidt dødt hernede, men vi synes, det er et fantastisk sted at bo. Nogle gang kan man slet ikke høre noget om natten, siger Heimburger.

- Ja, nogle gange må det være lige som at bo i Nordnorge, siger Jens Heimburger, som hidtil ikke har savnet storstadens travlhed.

Bedre til at plukke ud

- Man kan leve et lige så aktivt og udadvendt liv her som i Hellerup. Måske endda mere intensivt, fordi man ikke tager ting for givet, siger den kunstinteresserede tilflytter.

- Da vi boede i København, kunne der gå år imellem, at vi gik på Statens Museum for Kunst, siger han.

- Nu er vi kommet på afstand af storbyen og er mere opmærksomme på, hvilke tilbud vi vil plukke ud, siger Jens Heimburger, som holder af fynboerne, selv om han ikke forstår deres defensive holdning til det meste nye.

- Folk har taget godt imod os, det må jeg sige, siger han.

- Men jeg undrer mig over, så tit fynboer har behov for at understrege, at de altså er fynboer. Kig i aviserne, der skal hele tiden stå "Fyn", "fynbo" eller "fynsk". Jeg opfatter det som om, der mangler lidt selvtillid i regionen, siger Jens Heimburger.

- På Falster siger man altså ikke hele tiden "falstring", gør tilflytteren opmærksom på, selv om han erkender, han selv er godt på vej til at blive en fynbo.

En del af fynsk stamme

- Jeg vil gerne være en del af den fynske stamme, for der er meget positivt i den. Men man skal passe på ikke mentalt at havne i en fastlåst struktur. Det er der ingen grund til, siger Jens Heimburger, som opfatter det som en positiv udfordring for fynboerne, hvis de kommer i samme region som sønderjyderne.

- Fyn og Odense har tabt slaget til Århus og ikke mindst København. Men med den prisudvikling, der er i hovedstadsområdet på boliger, kombineret med en ny motovej og hurtigere tog, er der masser af perspektiver i at bo på Fyn, siger Jens Heimburger.

Netbank i Hundstrup

- Hvis regionen sørger for, at infrastrukturen er i orden, og den offentlige sektor er velsmurt, skal der nok komme ressourcestærke og idérige mennesker til, siger Jens Heimburger.

It-manden peger blandt andet på, at moderne informationsteknologi gør det muligt at skabe arbejdspladser steder, hvor det før ville have været utænkeligt.

- Der er i princippet intet i vejen for at oprette en internetbank i Hundstrup eller drive en fagforening fra Fjællebroen, siger Jens Heimburger.
Jens Heimburger i porten til Flintholm sammen med hunden Alfons: Der er lidt langt til det hele - men så er det heller ikke værre. Selv om nogle af vores venner i Kæbenhavn mener noget andet. For dem er Lejre langt væk. Det ligger 40 kilometer fra København. foto: Yilmaz Polat
Jens Heimburger i porten til Flintholm sammen med hunden Alfons: Der er lidt langt til det hele - men så er det heller ikke værre. Selv om nogle af vores venner i Kæbenhavn mener noget andet. For dem er Lejre langt væk. Det ligger 40 kilometer fra København. foto: Yilmaz Polat

Heimburgers hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce