Skibsreder erstatning for skader


Skibsreder erstatning for skader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØLGEGANG: Færgen "Højestene" sejlede alt for stærkt, mener skibsreder

SVENDBORG: Den lokale skibsreder Preben Mohr ankom til Svendborgs runde lystbådehavn for at samle passagerer op i sin motoryacht "My Lady" lørdag den 30. juni.

Her fortøjrede han ved den lange træmole, som er placeret direkte ud mod sundets sejlrende, og den beslutning kom til at koste "My Lady" skader på styrbord stød- og fenderliste.

Ifølge Preben Mohr tonsede den kommunale færge "Højestene" forbi umiddelbart efter - med alt for høj hastighed. Skibsrederen skønner, at færgen fra Skarø og Drejø skød 10 til 12 knobs fart og satte søer på op til halvanden meter.

- Vi havde ingen chance for at undgå, at vort skib, som vejer cirka 14 tons, blev kastet flere gange mod kajen, skriver Preben Mohr i sin klage til Svendborg Kommune.

Skaderne indebærer blandt andet, at mahogni-stødlisten skal fornyes over et stykke på cirka 40 centimeter. Preben Mohr gør kommunen ansvarlig og forholder sig ret til at kræve erstatning, skønt beløbet til reparation næppe bliver stort.

- Men det er ærgerligt, at man får et helt andet og lysere stykke træ ind. Desuden skal jeg oplakere listen 14 gange, som jeg altid gør på nyt træ, skriver Preben Mohr.

Sekretariatschef Aage Bernt Jensen, Svendborg Kommune, slår fast, at "Højestene" i hvert fald ikke har sejlet 12 knob.

- Den er ude af stand til at sejle hurtigere end 11,6 knob, fortæller Aage Bernt Jensen, som dog kan følge Preben Mohr i, at et skilt på ydermolen burde fraråde sejlerne at fortøje her.

Nu har han bedt havnemesteren sætte en advarsel op.

I et svar til Preben Mohr meddeler Aage Bernt Jensen desuden, at han nu har bedt de skiftende besætninger på "MF Højestene" være opmærksomme på, om der er fortøjret skibe ved den lange træmole ud mod sundet.

- Hvad angår hækbølgen skal det dog bemærkes, at sejlrenden er så tæt på træmolen, at det ikke kan undgåes, at der kommer en påvirkning, når der fortøjres på ydersiden ud mod sundet - dette uanset om farten er otte eller 10 knob, skriver Aage Bernt Jensen.

Muligvis beslutter man i Svendborg Kommune at betale reparations-udgifterne på "My Lady", for en retssag vil blive langt dyrere for skatteborgerne. Ganske vist dækker kommunens forsikringer den slags, men selvrisikoen er 25.000 kroner.

Skibsreder erstatning for skader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce