42-årig legende forlader grønsværen

Julian Barnett i en glidende tackling i sin afskedkamp mod Marienlyst.
Foto: Robert Wengler

42-årig legende forlader grønsværen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afsked: Julian Barnett slutter imponerende karriere

MIDDELFART: Det var måske ganske logisk. At den mere end 25 år lange fodboldkarriere skulle slutte i så vigtig og speciel en kamp.

For MG&BKs 42-årige veteran Julian Barnett har nemlig oplevet alle former for op- og nedture i sin tid som aktiv. Så at karrierens sidste kamp blev det skuffende nederlag for tre uger siden til Marienlyst, der sendte MG&BKs oprykningsdrømme ud i mørket, passede faktisk perfekt til resten af karrieren. En karriere med mange ophold undervejs, der aldrig har været på det jævne.

Men nu er det også slut for den levende legende i fynsk fodbold. For med et trænerjob, der venter i hjembyen Vejle for VFC, og med en krop, der endelig siger stop, er det tid til at forlade grønsværen som spiller. Men Barnett har da også for længst oplevet mere end de fleste fodboldspillere.

Han er født og opvokset i England og tog i 1978 det store spring og skiftede fra klubben Burnley til danske Nakskov. Her var han i halvlandet år, inden han i 1983 via et kort ophold i Frederikshavn kom til Vejle Boldklub. I Vejle blev han som ny spiller taget godt imod af en holdkammerat, der senere skulle blive hans træner og gode ven. MG&BKs træner Knud Herbert Sørensen:

- Knud Herbert hjalp mig med at falde på plads i Vejle. Det var samtidig begyndelsen på et venskab, der har varet lige siden, fortæller Julian Barnett.

På toppen af karrieren

Tiden i Vejle bragte for alvor Barnett ind i danske fodboldelskeres bevidsthed. Den målfarlige angriber oplevede flere store succeser. Ikke mindst i sæsonen 1984, hvor han var sammen med Kim Vilfort var den næstmest scorende spiller i landets bedste række. Samme år vandt han sammen med den østjyske klub danmarksmesterskabet.

Og året efter var han med sit mål til 1-0 tæt på at blive matchvinder mod de senere vindere af Europa Cuppen, Steaua Bukarest, da han scorede til 1-0 på Vejle Stadion. Et rumænsk mål i slutsekunderne ødelagde dog den mulighed.

- Tiden i Vejle var helt fantastisk. Det er en stor klub i dansk fodbold, og jeg nåede at spille sammen med spillere som Allan Simonsen og Steen Tychosen. Alt i alt en kæmpe oplevelse, husker Barnett.

Efter fire år i B1909 skiftede han i 1991 til Nørre Aaby. Her kunne han både som aktiv og spillende træner følge den nordvestfynske klubs farverige resultater. Fra den næsten fuldendte oprykning til Superligaen til krisen og de mange nedrykninger helt ned til bunden af Danmarksserien.

- Selv om det sluttede skidt i Nørre Aaby, har jeg alligevel været glad for tiden. Og generelt har det været en super tid på Fyn. Fynboerne er nogle meget jordnære mennesker, som er flinke til at tage imod folk. Modsat i f.eks. Frederikshavn, hvor det var sværere at komme ind på livet af lokalbefolkningen, fortæller han.

Ingen øl i opstarten

Julian Barnetts sidste station hed Middelfart. Sammen med vennen og træneren Knud Herbert Sørensen og gode medspillere opnåede han den ene succes efter den anden siden debuten for klubben i 1998. I år 2000 blev MG&BK og Barnett fynsmestre, og i år var det altså tæt på oprykning.

Veteranen har selv en forklaring på, hvordan han har klaret så mange år på så relativt et højt plan:

- Jeg har altid haft en meget seriøs indstilling til spillet. I hele perioden op til sæsonen har jeg f.eks. ikke drukket øl, og det har givet mig en god fysik, forklarer han.

Men nu kan Barnett altså godt tillade sig at drikke en enkelt øl. Han er ganske vist stadig tilknyttet spillet som træner for Vejle FC, men mere fodbold bliver det ikke til:

- Folk har spurgt mig, om jeg ikke vil spille oldboys- fodbold. Men nej, nu er det slut. Det er jeg helt afklaret med, slutter Julian Barnett.

42-årig legende forlader grønsværen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce