Eliten er ikke så klog som den tror

Vi står urokkeligt fast på den danske grundlov, sagde Pia Kjærsgaard i Assens.
Foto: Rikke Madsen

Eliten er ikke så klog som den tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRUNDLOVSMØDE: Dansk Folkepartis gæstetaler var enig med sit publikum

I det sommeridylliske anlæg ved Skovpavillonen i Assens befinder sig et par hundrede mennesker, der tager grundloven alvorligt.

At pølserne er varme og fadøllet koldt er udmærket, ligesom det også bidrager til en afslappet og hyggelig stemning, at solen skinner og at farverne er klare. Himlen er blå, dannebrogsfanerne er rødhvide og træernes blade er friskgrønne.

Måske kan det lille mandskor, som skal sikre, at en række af højskolesangbogens perler med klang og fylde brager ud over Assens by, ikke helt leve op til de ellers perfekte rammer.

Men det giver til gengæld mødets gæstetaler mulighed for at aflevere den lille provokation, som gæstetalere vel har en slags pligt til.

- Det er godt, at forsamlingen her ikke skal deltage i Melodi Grand Prix, indleder gæstetaleren - uden dog at præcisere, hvordan pavillonkoret ville bære sig ad med at blive ringere placeret end frk. Mortensen.

Sangfinten er til gengæld gæstetalerens eneste.

Guf for publikum

Hvad taleren, professor Bent Jensen, Syddansk Universitet, siger fra talerstolen, er guf for trommehinderne hos hans publikum, medlemmer og sympatisører af Dansk Folkeparti.

Bent Jensen, en flittig samfundsdebattør, som ofte er i verbale konflikter med kulturpinger fra venstre side af det politiske spekter, opfordrer forsamlingen til at passe godt på den nuværende grundlov.

- Så længe vi har den, kan Danmark ikke omdannes til et multikulturelt samfund, siger Bent Jensen.

Han advarer imod en tidligere socialdemokratisk justitsminister, der angiveligt vil skifte religonsfrihed ud med lighed. Dette skift vil ligestille biblen med koranen, hvorefter man for alvor er ude på skråplanet, mener Bent Jensen.

- Koranens gammeldags formørkede tekster skal vi tage klar afstand fra. Vi skal blive bedre til at bringe de kristne værdier frem. Det er der, at det muntre liv er, siger Bent Jensen.

Historieprofessoren gør også op med de kredse, der ikke bryder sig om kritik af islam.

- Det må være i orden at kritisere islam, som har et betænkeligt forhold til demokratiet og et forfærdende kvindesyn, siger Bent Jensen, og da han til sidst konstaterer, at kultureliten stadig er i chok efter valgresultatet 20. november, er succes'en hjemme.

- Eliten er ikke nær så klog som den selv tror, og folk er ikke så dumme, som eliten tror, slutter Bent Jensen og forlader talerstolen, mens folk klapper.

EU er fjenden

Bifaldet er næsten lige så varmt som det, der en halv time tidligere gives til partileder Pia Kjærsgaard.

Også DF-chefen beskæftiger sig med grundloven, men hendes hovedfjende er EU og især den forsamling, som arbejder med en EU-forfatning.

- Hvis Danmark underskriver EU-grundloven, vil det være første skridt til at afskaffe Danmarks grundlov. Og for os er valget let. Vi står urokkeligt fast på den danske grundlov, siger Pia Kjærsgaard.

Også partilederen kommer langt omkring. Hun glæder sig over stramninger i udlændingepolitikken, og hun forsvarer den blokpolitik, som venstrefløjen kritiserer VK-regeringen for at føre.

Men mest respons høster Pias Kjærgsgaard på sine betragtninger om det lille midtparti, der nu er anbragt på sidelinjen.

- For første gang siden Adam og Eva er det ikke De Radikale, der bestemmer i Danmark. Det er synd for dem, men et stort held for det danske folk, siger partichefen - og holder en lille pause, der giver folk tid til at klappe færdig.

Eliten er ikke så klog som den tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce