ORDRE: Lars Broe skal lave hæve- sænkeborde til storslagteri i Horsens
For syv år siden startede kleinsmed Lars Broe ene mand i Islandsgade. I dag har han 25 kolleger på Herluf Trollesvej.

Lars Broe Rustfrit Stål A/S trodser al snak om krise. Det odenseanske stålfirma har netop fået sin hidtil største ordre.

98 hæve- og sænkeplatforme til verdens største slagteri, der er under opførelse i Horsens. Ordren på platformene, der skal aflaste slagternes rygge på samme måde som hæve-sænkeborde på kontorarbejdspladser, har en værdi på mellem fire og fem millioner kroner.

Lars Broe har yderligere fået en ordre på 22 platforme til andre slagterier.

Ordren rækker et halvt år frem i tiden.

De første par måneder af året plejer at være forholdsvis rolige, så ordren falder på et tørt sted.

Ordren er i øvrigt dobbelt så stor som den hidtil største ordre, som Lars Broe Rustfrit Stål fik i havn for to år siden. Dengang skulle den hurtigtvoksende gazelle producere 136 styks cateringmateriel til DSB's nye IC 3 og IR 4 tog.

Virksomheden producerer også køkkeninventar og påtager sig specialopgaver inden for eksempelvis messingarbejde, maskindele, rørbygning og bådbeslag.

Ifølge Lars Broe er en del af baggrunden for firmaets succes, at medarbejderne er fleksible, dygtige og leverer kvalitet til rimelige penge.

- Mine svende styrer selv produktionen og har kontakt til kunderne. Mit job er først og fremmest at skaffe ordrerne, siger Lars Broe.

Slagteriordren blev vundet i konkurrence med tre andre virksomheder.

Den fynske virksomhed, der har en egenkapital på små to millioner kroner, har de sidste fem år haft overskud på bundlinjen, og Lars Broe nægter at synge med på klagesangen over dårlige konjunkturer.

- Alene i sidste måned omsatte vi for 1,8 millioner kroner, siger Lars Broe.
  • fyens.dk