Brummers Plads får mest ros men også ris

Foto: Thomas Yde

Brummers Plads får mest ros men også ris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYBILLEDET: Byens nyeste plads er prist af mange, men den mangler lige det sidste

GLASVEJSKVARTERET:- Det er et dejligt sted. Jeg synes, det er en rigtig smuk plads, siger Jytte Mindegaard, der bor på byens nyeste plads: Brummers Plads i det genopståede Glasvejskvarter.

Hun flyttede ind i april sidste år, hvor der stadig var en muddermark, og har så set den nye plads blive opbygget.

- Specielt synes jeg, at Galschiøts skulptur ved Beklædningsfagskolen er flot.

- Men pladsen er også god, fordi den bliver brugt. Ungerne står på rulleskøjter og spiller badminton her, og man kan sidde ude på pladsen, når vejret er til det, siger Jytte Mindegaard.

Skønhedspletterne

Derfor irriterer det hende også, at Brummers Plads har sine skønhedspletter.

- For eksempel har arkitekten slet ikke tænkt på, hvor folk skal gøre af deres cykler. Der er ikke lavet plads til dem nogen steder, så de står selvfølgelig i et rod uden for opgangene.

- Man kunne godt have taget et par parkeringspladser og sat cykelstativer op på dem. Så havde der også været noget at låse cyklen fast til, siger Jytte Mindegaard, der selv oplevede at få sin cykel stjålet umiddelbart efter hun var flyttet ind i lejligheden på Brummers Plads.

En blandet forsamling

I det nye kvarter, hvor det gamle glasværk lå, har man netop forsøgt at blande funktionerne så meget som muligt. Her er både ungdomsboliger, familieboliger og boliger for folk oppe i årene uden hjemmeboende børn.

- Så det kan da ikke komme bag på nogen, at der også ville komme cykler på pladsen, mener Jytte Mindegaard.

Fra små stier ud fra pladsen kan man komme til kvartersparken ved Det engelske Pakhus, hvor der er ved at blive indrettet børneinstitution.

- I det hele taget er man ikke langt væk fra nogen ting her. Der er ikke langt til bycentrum og heller ikke langt til skoven, siger Jytte Mindegaard.

Den sidste finish

Jytte Mindegaard fortæller, at beboerrepræsentationen i nu et år har forsøgt at finde en løsning på cykel-problemet, men de bliver hele tiden sendt videre fra den ene myndighed til den anden bygherre og tilbage igen.

- Noget andet der ærgrer os, er at blomsterbedene på pladsen slet ikke bliver passet. Bortset fra de bede, som vi selv passer, er bedene bare groet til med ukrudt.

- Det virker som om, at nu er pladsen blevet prist, og så er der ikke længere nogen, der bekymrer sig om den.
Foto: Thomas Yde

Brummers Plads får mest ros men også ris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce