Kunsten at banke kuglen i kassen


Kunsten at banke kuglen i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SCOR: Den tidligere måltyv Peter Rasmussen lærer nu andre angribere, hvordan man får bolden i mål

FODBOLD: KAPOW! Bolden sparkes hårdt i røven og suser gennem luften. SWOOSH! Netmaskerne blafrer. Bolden er i mål. Tilfredse smil breder sig på Tarup Paarup-angribernes ansigter, efter at de gang på gang har banket bolden i kassen.

Det er torsdag aften. Forårssolen er så småt på vej ned, men skinner stadig på Paarup-parkens græstæppe. Her er koryfæet Peter Rasmussen på besøg for at træne Danmarksserie-klubbens angribere. Den tidligere målsluger i B1901, Anderlecht, OB, B1909 og Nørre Aaby er i dag træner for Herfølges angribere i Superligaen, men tager også rundt på Sjælland og Fyn for at inspirere og give fif. Fra måltyv til måltyv.

- Jo flere gange, du ser bolden suse i nettet, desto mere selvtillid får du, og jo bedre spiller du, siger Peter Rasmussen, der stoppede sin karriere i 1. divisionsklubben Hvidovre ved årsskiftet. Efter at have scoret over 300 divisionsmål.

Den fynske måltyvs øvelser er simple og foregår alle uden målmand, da det forhindrer angriberne i at blive sure over for mange redninger - og målmanden i at gå amok over de mange bolde, der flyver forbi ørerne på ham.

Mål i støvlerne

De seks mand, der får mål i støvlerne denne aften, er angriberne Alex Vest og Lasse Grau samt kantspillerne Kasper Jensen og Steffen Sielemann fra førsteholdet og angriberne Søren Nørgaard og Christian Johansen fra andetholdet. I en øvelse sparker de til fire bolde, der balancerer på toppen af hver deres kegle. Fra kanten af det lille felt flugter angriberen én efter én de fire bolde ind i modsatte side af målet.

Peter Rasmussen understreger, at det gælder om at holde tåspidsen nedad, kroppen ind over bolden og frem for alt bevare koncentrationen. Stor træfsikkerhed præger afslutningerne, men den fjerde og sidste bold driller flere gange. Den bliver ofte braget over mål.

- Ved den sidste bold tænker man tit, at den skal bare have en ordentlig en. Det samme kan ske i kampe - men man skal huske på at afslutte ordentligt også, fortæller den rutinerede måltyv til TPI's forreste mænd og klubbens øvrige spillere, trænere og ledere, der er mødt frem for at finde inspiration og hygge sig.

- Det er rart at høre tingene fra en gammel angribers mund. Vi burde have noget mere individuel træning, fortæller en svedende Lasse Grau.

En angriber hvis stil minder om Peter Rasmussens. En type der ikke yder det store løbearbejde og er anonym i det meste af en kamp, for så pludseligt at dukke op og afgøre affæren.

Lasse Grau strutter af selvtillid efter træningen og er ikke i tvivl om, at den kan bruges til noget positivt.

- Jeg vil gerne score hattrick. (fredag aften mod Svendborg, red.) Det er ved at være på tide, siger det 26-årige angrebstalent, som var på en uges træningsophold i Silkeborg i november og stadig er et varmt emne hos Superligaholdet.

I fredagens kamp mellem Tarup Paarup og Svendborg blev Lasse Grau første mand på måltavlen, da han afsluttede effektivt. Men det var Alex Vest, der noterede sig for et hattrick. God reklame for Rasmussens angrebsskole.

Peter Rasmussen er sikker på at specialtrænere vil blive fast del af staben omkring danske og udenlandske klubber inden for en overskuelig fremtid. Da den tidligere tyske landstræner Beri Vogts blev cheftræner i Leverkusen ansatte han trænere til hver enkelt kæde. Den gamle angrebsstjerne Pierre Littbarski fik ansvaret for målscorerne.

I Danmark er det kun Herfølges angribere, der i Peter Rasmussen har en træner for dem selv. Lørdag træner han angriberne, søndag ser han dem i kamp og mandag bliver der rettet fejl. Desuden arbejder Rasmussen med salg af sportsbeklædning og nyder livet i Charlottenlund sammen med sin kone og deres to sønner på henholdsvis 10 og syv år.

Flere mål i Hermansen

Selv om Herfølge i denne sæson ikke har haft de mest målfarlige angribere holder den fynske måltyv på, at hans ankomst i klubben i marts måned har haft en positiv effekt.

- Da jeg kom til var Chris Hermansen utroligt frustrere. Han havde mistet selvtilliden og skød skylden på alle andre end ham selv. Han scorede tre mål i efteråret. Nu har han scoret fire i foråret (plus to på straffespark søndag, red.), forklarer Peter Rasmussen efter at have i holdt et oplæg om angrebsfodbold i TPI's klublokaler og spist sammen med trænere. ledere og spillere.

Uden mad og drikke får man nemlig ikke kræfter til at KAPOWE! den lille runde i netmaskerne.

Kunsten at banke kuglen i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce