Atter kritik af Sveriges-tur


Atter kritik af Sveriges-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRITIK: Tv-udsendelse stiller spørgsmålstegn ved Odense Politis objektivitet

ODENSE: Sagen om den kommunale ferietur til Sverige sidste sommer, der endte med at fire unge blev sendt hjem og senere dømt for vold, bliver nu atter genstand for kritik.

Programmet "Retsreporteren", der sendes i fjernsynet onsdag den 22. august på DR2, retter en skarp kritik af Odense Politis måde at håndtere sagen på.

Programmet stiller spørgsmålstegn ved, om de voksne jægersoldater og politifolk på turen også burde have været sigtet for vold mod drengene på turen.

- Retten tog slet ikke stilling til de overgreb, der blev begået mod drengene, og det er problematisk, set ud fra et strafferetsplejemæssigt synspunkt, mener Kaare Sand, der er journalist og vært på program-serien.

Dømt for trusler

Ni drenge blev sidste sommer sendt på en ferietur, arrangeret af Odense Kommune. Turen var tilrettelagt af firmaet Q-Courage og skulle blandt andet sikre, at drengene ikke lavede ballade i Vollsmose i løbet af sommeren.

Turen blev arrangeret i hast, efter at en gruppe unge havde angrebet nærpolitistationen i Vollsmose.

Drengene troede, at de skulle på ferietur, men det viste sig, at turens aktiviteter var langt mere strabadserende, end de havde regnet med.

Efter godt en uge i regnvejr krævede de unge at komme hjem, men de voksne ledere svarede nej, og det endte med en voldelig konfrontation.

Drengene blev anholdt af svensk politi og sigtet for vold og trusler mod de voksne. Sagen blev senere overgivet til Odense Politi og endte i retten, hvor drengene alle blev idømt betingede domme for vold og trusler.

Programmet "Retsreporteren" stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor politiet aldrig efterforskede, hvorvidt de voksne ledere, der var jægersoldater, politifolk og pædagoger, havde begået overgreb mod drengene.

Blev aldrig undersøgt

En af drengene har til Stiftstidende forklaret, at han blev udsat for vold på turen.

Og ifølge ledernes egen log-bog blev drengene flere gange pacificeret med førergreb og en enkelt med en lussing. Derimod undersøgte politiet aldrig, om de voksne skulle have begået noget strafbart over for drengene, påstår journalist Kaare Sand.

- Retsplejeloven siger, at politiet skal undersøge alle aspekter af en sag, men retten har ikke forholdt sig til drengenes forklaring om, at de blev slået forud for slagsmålet med lederne, mener Kaare Sand.

Kriminalassistent Verner Engelbæk, der efterforskede sagen, afviser i programmet, at politiet begik fejl i efterforskningen. Drengene anmeldte aldrig, at de var blevet udsat for vold, ingen har set, at en dreng har fået en lussing og logbogen fra Q-Courage indgik ikke i rapportmaterialet, siger Verner Engelbæk.

Programmet på onsdag er det første af seks programmer, der stiller skarpt på konkrete retssager og den måde, de er blevet afgjort på.

Atter kritik af Sveriges-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce