KORUP: Dyrlæge Jørgen Nielsen, Dyreklinikken i Korup beklager dybt, at han ikke var i stand til at hjælpe en dødelig kvæstet hund mandag eftermiddag.

- Det er meget, meget trist for den familie, der mistede sin hund. Og det er altid utroligt beklageligt, når dyr lider unødigt. Men da damen ringede, var jeg midt i en anden operation og kunne simpelthen ikke forlade min klinik. Derfor opfordrede jeg den ulykkelige kvinde til at ringe til en af mine kolleger, forklarer Jørgen Nielsen.

På knæ

Siddende på knæ ved sin døende og lidende hund ringede Christina Zinck derefter til Odense Dyrehospital, men også her blev hun afvist.

- På grund af vinterferien var der kun mig på arbejde. Og jeg var midt i en operation. Jeg havde en hund, der var ved at vågne af narkosen og en anden, jeg havde åbnet i bugen. Sådan en hund kan man ikke bare køre fra, siger dyrlæge Peter Skov, medindehaver af Odense Dyrehospital og fortsætter:

- Jeg kan da godt fortælle dig at det har berørt os dybt det her. Jeg har haft Samson som patient og der var da ikke noget vi hellere ville end hjælpe, men det kunne vi desværre ikke i denne situation. Jeg sagde til Christina, at hun skulle få fat i Falck, og så ville vi gøre et leje klar til Samson. Men da vi senere ringede til Falck for at høre, hvor dyreambulancen blev af, kunne de blot oplyse os, at Samson var død. Det er dybt ulykkeligt og beklageligt, slutter Peter Skov.

Utilfreds

Christina Zinck er utilfreds med dyrlægernes indstilling.

- Det er simpelt hen for dårligt af dem. Den ene dyrlæge bor kun femhundrede meter fra, hvor Samson lå og led med forfærdelige smerter i næsten 40 minutter. Jeg synes de skulle skamme sig.

Dyrlæge Jørgen Nielsen kan også kun beklage hændelsesforløbet.

- Selvfølgelig skal vi komme ud til lidende dyr. Det er jo vores opgave. Men det skal jo være menneskeligt muligt for os. Det, der kan kritiseres, er Falck. De var jo 50 minutter om at nå frem. Men grundlæggende må jeg sige, at jeg er meget ked af det, der er sket, siger dyrlægen.

Afviser kritik

Hos Falck i Odense afviser man kritikken.

- Vore dyreambulance var ganske enkelt disponeret til anden side. Den var i Lumby for at hente en labrador og en schäfer, der skulle køres til Dalum Dyreklinik. Og i øvrigt har vi ikke responstider på vores dyreambulance. Men vi kører naturligvis så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, siger vagtcentralleder Arne Andersen.
  • fyens.dk