Tidligere trafikminister kørte 173 km/t

Jacob Buksti var i sin ministertid i Ejby i forbindelse med projektet Speedbusters, der handler om at få unge mennesker til at sætte farten ned. 
Foto: Peter Leth-Larsen

Tidligere trafikminister kørte 173 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere socialdemokratiske trafikminister Jacob Buksti trækker sig som næstformand for regeringens Færdselssikkerhedskommission, efter at han i lørdags blev standset af en motorcykelbetjent, da hans hastighed blev målt til 173 kilometer i timen. Det meddelte han torsdag formiddag den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Buksti blev standset på motorvejen mellem Ringsted og København, hvor han overskred hastighedsgrænsen med 63 km/t.

- Det er korrekt, at jeg er blevet taget med den fart i lørdags. Der findes ingen, overhovedet ingen undskyldning for den alt for høje hastighed. Det var et øjebliks dumhed. Jeg er meget ked af det. Jeg plejer aldrig at køre for stærkt, men den dag var det helt lyst, og der var ingen andre trafikanter på motorvejen, siger Jacob Buksti til Ekstra Bladet.

Det er mindst anden gang, at Jacob Buksti får en fartbøde. - Jeg tror det er over 13 år siden, jeg sidst blev taget i en hastighedskontrol, siger Jacob Buksti til DR. Regionalen.

Sagen bliver ekstra pikant, idet Jacob Buksti ofte har advaret mod høj fart.

På sin hjemmeside har han blandt andet skrevet en artikel under overskriften "De fartgale dræber".

Her argumenterer Jacob Buksti for, at det kan koste menneskeliv ikke at overholde hastighedsbegrænsningerne.

Han skriver blandt andet: "For høj hastighed er årligt årsag til flere hundrede danskeres død. Der bliver kørt for hurtigt på de danske veje, og det kan have konsekvenser for andre end bilisten selv, herunder de bløde trafikanter - cyklister og fodgængere."

Fra flere sider lyder der skarp kritik af Jacob Buksti.

- Det lyder ekstremt voldsomt. For mig lyder det som galimatias, siger direktøren i Danske Sælgere, John Gudbrandsen

Hans forening har på det seneste markeret sig i debatten om bedre færdselskultur og større færdselssikkerhed. Medlemmerne kører som sælgere meget og langt på de danske veje - og de ønsker mere sikre forhold på vejnettet. Selv kører foreningens direktør 45.000 km om året.

- Jeg ser sjældent nogen, der kører så hurtigt. Hvordan i alverden skal man få befolkningen til at overholde hastighedsgrænserne, hvis de politikere, der render rundt og løfter fanen i dagligdagen, rent faktisk heller ikke gør det. Det er et rigtigt, rigtigt skidt signal at sende, mener Gudbrandsen.

Også direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed Rene la Cour Sell, beklager Jacob Bukstis kørsel.

- Med sin adfærd har han sat sine medmenneskers liv i fare. Vi ved, at farten er det vigtigste, hvis vi vil skrue ned for høje dødsfald i trafikken. Derfor er det voldsomt deprimerende, når vore politikere ikke kan finde ud af at sende de rigtige signaler klart og tydeligt, siger Rene la Cour Sell.

- Jeg er voldsomt ked af det, for Buksti er et menneske, jeg ellers har respekt for. Han har arbejdet hårdt for færdselssikkerheden. Og derfor synes jeg, at det er stærkt uheldigt og et kedeligt signal at sende til befolkningen. Jeg er glad for at høre Buksti selv sige, at han synes det er ufatteligt dumt, tilføjer la Cour Sell.

Men i Jacob Bukstis valgkreds får han opbakning. Formanden for socialdemokraternes fællesledelse i Ringsted, Henrik Carlsen, siger til DR-Regionalen, at han mener, det er en stor dumhed af en tidligere trafikminister og næstformand i Færdselssikkerhedskommissionen at køre for stærkt, men forseelsen er ikke stor nok til, at han ikke vil blive genopstillet.

- Jacob Buksti har ikke mistet sin troværdighed hos mig og jeg tror heller ikke det gælder resten af partiet, siger formand Henrik Carlsen.

Det er ikke første gang, at de danske parlamentarikere er blevet taget i foragt for færdselsloven.

I januar i år fulgte TV2/Nyhederne efter økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), da han af sin chauffør blev kørt fra København til bopælen på Fyn. Her kørte ministerbilen 150 kilometer i timen på motorvejen.

Også en af Venstres unge løver har haft den tunge fod på speederen. I 1995 blev Jens Hald Madsen, der er formand for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, noteret for at have kørt 129 kilometer i timen på det sidste stykke af Holbæk-motorvejen ved Folehaven i København. Skiltene på strækningen viser, at den højest tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

Jens Hald Madsen overskred dermed hastighedsbegrænsningen med mere end 100 procent, og politiet i Hvidovre takserede hans vilde kørsel til 4500 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.

Tidligere trafikminister kørte 173 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce