Amtspenge bag musical

Fra de sære eksistenser i forestillingen "Freaks" til fantasy. Ungdomsskolen har ambitioner om den helt stort opsatte fantasirejse til foråret.
Foto: Hans Østergaard

Amtspenge bag musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STØTTE: 10.000 kroner fra Fyns Amt sikre næste års forestilling

NYBORG: Lavvandet i Nyborgs kommunale pengekasse er nu så alvorligt, at Nyborg Ungdomsskoles rockmusical slet ikke kan få opfyldt ambitionerne for næste års forestilling.

Derfor har gruppen omkring rockmusicalen set sig nødsaget til at finde støttemidler til opsætningen også andre steder.

Ansøgninger om støtte udefra står foreningen Eventgruppen Spektakel med Jesper Nielsen som formand for.

Spektakel har søgt støtte i Fyns Amt og har fra Undervisnings- og Kulturudvalget fået bevilliget 10.000 kroner til forestillingen, der har titlen "Vinters Tinde".

Stor forestilling

- Vi har tænkt os at lave en meget stor forestilling indenfor fantasy-genren. Det kræver flere penge, end vi normalt har til rådighed gennem ungdomsskolen, siger Jesper Nielsen.

- Samtidig står ungdomsskolen overfor besparelser. Og da ungdomsskolen ikke selv kan søge støtte hos andre, har vi dannet Eventgruppen Spektakel til det formål.

Meget tilfreds

Jesper Nielsen er meget tilfreds med tilsagnet om 10.000 kroner fra amtet. Og Amatørernes Kunst- og Kultursammenslutning giver 20.000 kroner. Hertil kommer den undervisningsløn, som ungdomsskolen kan stille med, nemlig 120.000 kroner til løn til underviserne.

Så grundbudgettet for "Vinters Tinde" er på plads.

- Selv om vi altid kan bruge flere midler. Får vi det, kan vi gøre endnu mere ud af forestilling hvad angår kostumer og scenografi, siger Jesper Nielsen.

Et halvt hundrede unge er med i årets rockmusical, og det er som altid Nyborg-områdets Ungdomsskole, der har ansvaret for undervisningen i vinterens løb og gennemførelsen af forestillingen, der har premiere anden påskedag næste år.

Lokal kunstner

Fantasy-temaet betyder, at den lokale kunstner Ole Skovsbøll i år er tilknyttet projektet som scenograf. Af pladshensyn bliver forestillingen vist i Borgeskovskolens gymnastiksal, der er mere rummelig end Slotsmøllen, hvor rockmusicalen har været i flere år.

Amtspenge bag musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce