Elevtal fordoblet på Kerteminde Højskole


Elevtal fordoblet på Kerteminde Højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPTUR: Eleverne strømmer til højskolen efter kampagne og nedsættelse af elevbetalingen

KERTEMINDE: Års nedtur er tilsyneladende vendt til en markant optur for Kerteminde Højskole.

Som omtalt i Stiftstidende for nylig har skolen satset stort på en effektiv markedsføring af skolens kurser, ligesom bestyrelsen har givet grønt lys for en markant nedsættelse af elevbetalingen fra 1200 til 700 kroner om ugen.

Og det har givet pote - inden juleferien har 50 elever meldt sig til et højskoleophold. Til sammenligning har skolen de seneste år kun haft omkring 20 højskoleelever.

- Vi er meget lettede over, at vores satsning ser ud til at give det ønskede resultat. Og vi modtager omkring 50 henvendelser fra interesserede hver dag - så vi kan måske forvente endnu flere elever i det nye år, siger skolens forstander, Birgitte Kastrup, der ydermere glæder sig over, at eleverne til næste semester kommer fra 12 forskellige lande.

- Det giver os et internationalt tilsnit, mener hun.

Oveni fremgangen i højskoleelever har skolen også oplevet en stigende interesse fra virksomheder, der gerne vil afholde kurser og konferencer på den smukt beliggende højskole.

På nuværende tidspunkt har skolen allerede solgt 3500 overnatninger til kurser og konferencer i 2005 - det er en stigning på omkring 40 procent i forhold til i år.

Det skyldes ifølge bestyrelsesformand Britta Schall Holberg, at skolen har satset rigtigt ved at sælge to af lærerboligerne og bruge provenuet til renovering af værelser, faglokaler og udenomsarealer.

- Vi solgte to ejendomme for fem millioner kroner, og hver eneste krone er gået til en meget tiltrængt renovering, for skolen var slemt forsømt. Erhvervsfolk behøver ikke hotelstandard, men de vil gerne have, at tingene er i orden, siger Britta Schall Holberg, der ser meget lyst på fremtiden:

- For få år siden så skolens fremtid meget sort ud. Nu har vi fremgang og har lagt budgetter frem til 2007 - og de hænger rigtigt pænt sammen.

Elevtal fordoblet på Kerteminde Højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce