Fuld fart på fantasien

Det er nogle drabelige krigsscener, man bliver vidne til i årets eventyrlige musical på Borgeskovskolen. FOTO: POUL MADSEN

Fuld fart på fantasien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Det kan godt være, at man efter den første halve time er ved at gå lidt død, når man har bænket sig i Borgeskovskolens festsal for at se dette års musical Vinters Tinde fremført af et halvt hundrede elever fra Nyborg Kommunale Ungdomsskole.

Men bare rolig. Forlad endelig ikke forestillingen. For der kommer fuld tryk på denne fantastiske fantasiforestilling - ikke mindst til slut i første afdeling og i hele anden halvleg.

Det er mere end tydeligt, at de tre forfattere bag det imponerende eventyr har været på tyvetogt hos Ringenes Herre. Men alle tyverierne er foretaget med stor snuhed. For det er og bliver en fantastisk forestilling. Rockmusikken - indimellem afløst af smukke klassiske toner - serveres fornemt af et yderst veloplagt orkester. Teksterne er smukke og indimellem belærende på en lidt gammeldags facon, og selve handlingen giver en god grund til at tænke sig gevaldigt om.

Det er en eventyrforestilling, men der er altså så mange skud i alle retninger, som fortæller, at krig, vold og mord ikke er vejen frem, hvis vi mennesker skal have et lykkeligt liv.

Deres udsendte kom i hvert fald til at tænke på de krige, der er i verden netop nu, da jeg i går fik lov til at overvære generalprøven før aftenens udsolgte premiere.

"Alle problemer løses af venlighed - også selv om man er fjender", var et af de mange budskaber. "Mørket vil aldrig vinde", var et andet.

Stykket Vinters Tinde handler kort fortalt om, at en ond dronning vil tilrane sig magten med ufine metoder. Men alle hendes planer forpurres af de gode kræfter, som finder sammen, selv om dværge, elverfolk og andre sjove skabninger ikke har samme mål med tilværelsen. Det er kort fortalt en meget fornem forestilling, der har fortjent fulde huse de næste fire aftener.

Og så koster det altså kun 50 kroner at komme til et teatershow, der med pausen breder sig over tre timer.

Det mest livsbekræftende ved stykket er uden tvivl den styrke og glæde, de unge mennesker lægger for dagen. De vil og de kan spille, synge og danse musikalsk teater. Det er bare så flot.

Fuld fart på fantasien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce