Penneføreren bag Anna Pihl og Dicte

Dorte Høgh har elsket friheden i at være manuskriptforfatter og få karaktererne til at gøre lige, hvad hun ville have dem til. (Arkivfoto)

Penneføreren bag Anna Pihl og Dicte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorte Høgh har givet kreativiteten frit løb som manuskriptforfatter på flere danske serier og film. Torsdag den 15. august fylder hun 50 år.

Den fraskilte kriminalreporter Dicte Svendsen og den halvuheldige, kvindelige politibetjent er seriekarakterer, Dorte Høgh har været med til at give liv.

Derudover har hun været manuskriptforfatter på blandt andet tv-serierne "Nikolaj og Julie", "Hotellet", "Anna Pihl" og "Dicte".

Torsdag den 15. august fylder hun 50 år.

Med fire børn, hus, hund og karriere har der altid være fart over feltet.

Oprindeligt er Dorte Høgh journalist og har arbejdet som tv-vært på blandt andet Ulvetimen og Eleva2ren. Det var her, hun for alvor blev et kendt ansigt i Danmark.

Men hun tog springet fra fredagsunderholdningen til at skrive manuskripter og tog en uddannelse som manuskriptforfatter ved Den Danske Filmskole i 1997-1999.

Hun er blevet anerkendt bredt for sit arbejde og skrev manuskript til "Drabet", der i 2005 modtog Nordisk Råds filmpris. Fire år senere var hun nomineret til en Oscar for kortfilmen "Grisen", som hun stod bag.

Det er friheden til at være kreativ, formidle og forme karakterer, hun holder meget af.

Med sin faste makker, Ida Maria Rydén, har Dorte Høgh blandt andet også skrevet manuskript til TV2-serien "Dicte".

Makkerparret er netop blevet færdig med en ny DR-serie, der får premiere i januar 2020. Den hedder: "Når støvet har lagt sig".

Serien handler om ni dage før og ni dage efter et terrorangreb i København, og den er ifølge Dorte Høgh en hyldest til livet og sammenhængskraften mellem mennesker.

Nu er alle Dorte Høghs børn snart flyttet hjemmefra, hunden er død, og rejserne behøver hun ikke længere planlægge i skoleferierne.

Penneføreren bag Anna Pihl og Dicte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce