Det skal du se: Tre arketypiske koncerter på Lundsgaard Gods

Igen i år står Jens Elvekjær og dennes trio, Trio con Brio, for det kunstneriske indhold på Kammermusikfestivalen på Lundsgaard Gods. Foto: PR

Det skal du se: Tre arketypiske koncerter på Lundsgaard Gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert: Temaet for årets Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods er "Arketyper". Festivalleder Jens Elvekjær præsenterer her tre koncertoplevelser, hvor temaet vil blive undersøgt.

1) Wunderkinder

Åbningskoncerten torsdag den 8. august hedder "Wunderkinder" - Vidunderbørn på dansk. Her vil alle festivalens musikere opføre værker af fire af den klassiske musikhistories største barnetalenter: Prokofiev, Korngold, Mendelsohn og selvfølgelig Mozart.

- Man kan forvente, at det bliver super festligt. Det er nogle meget udadvendte og virtuose værker, vi spiller til den koncert. Tag for eksempel Mendelsohns Strygeoktet, som vi opfører: Det er noget af det mest medrivende musik, der findes. Og så er det skrevet af en bare 16-årig komponist. Det er helt fantastisk, siger festivalleder Jens Elvekjær.

2) Beethovens Arketyper

Fredag bliver "den store tysker" - Ludwig van Beethoven - taget under grundig behandling. Her vil publikum oplever tre af komponistens mange ansigter: Det dramatiske, det legesyge og det visionære.

- Vi synes, det var sjovt at dykke ned i Beethoven, fordi han har så meget at byde på. Og de tre værker, vi opfører til denne koncert, viser de vigtigste elementer i hans musik. Det, der er særligt sjovt de her tre værker, er, at de alle er skrevet inden for en treårig periode, selvom de er vidt forskellige, siger Jens Elvekjær.

3) Det Gode og Det Onde

Lørdag byder på de to største arketyper over dem alle: Godt og ondt. Over to koncerter vil man først dykke ned i Englen og Det Guddommelige, hvor værker om Jesus og himlen bliver opført, og dernæst dyrker man Døden og Det Onde, hvor værkerne er inspireret af sorg og helvede. Det bliver ekstra specielt, idet lysdesigneren Jesper Kongshaug laver lys til koncerterne.

- Koncerten om Det Gode ligger klokken 19:30, hvor solen endnu ikke er gået ned, så der vil være mere naturligt lys end ved koncerten om Det Onde, der ligger klokken 22:00. Og Jesper Kongshaug vil udnytte rummet til at forstærke denne effekt. Det bliver rigtig spændende, siger Jens Elvekjær.

Det skal du se: Tre arketypiske koncerter på Lundsgaard Gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce